Trump: Suriye'den eve dönüş vakti geldi

Amerikan Başkanı Donald Trump, Suriye'den çekilme konusundaki kararını yineledi. "Suriye'den dönmenin vakti geldi." diyen Trump "Çekilme konusunu Savunma Bakanı ile konuşacağım." ifadelerini kullandı. Trump, Amerikan askerlerinin Suriye'de kalmasını isteyen Suudi Arabistan'a ise "Parasını ödemeleri gerek." yanıtını verdi.

Abone ol

"Yakın zamanda Suriye'den çekileceğiz" sözleriyle dikkatleri üzerine çeken Amerikan Başkanı Donald Trump'tan çekilme konusunda yeni bir açıklama geldi.

Trump, "Suriye'den dönmenin vakti geldi. Bunu ciddi şekilde düşünüyorum." dedi.

Henüz bu konuda alınmış bir karar olmadığını ifade eden Trump "Askerlerimizin Suriye'deki varlığı ciddi külfet. Çekilme konusunu Savunma Bakanı ile konuşacağım. Askerlerimizin eve dönmesini istiyorum." ifadesini kullandı.

"Ulusumuzu yeniden inşa etmek istiyorum" diyen Trump, Amerikan askerlerinin IŞİD'in yenilmesinin ardından ülkeden ayrılacağını belirtti. "Öncelikli görevimiz IŞİD'den kurtulmak. Bu görevi neredeyse tamamladık. Yakında bir karar verilecek" ifadesini kullandı.

Suudi Arabsitan'dan gelen "Amerika, Suriye'den ayrılmasın" açıklamasına değinen Trump, "Suudi Arabistan kararımızla yakından ilgileniyor. Suriye'de Kalmamızı istiyorlarsa, parasını ödemeleri gerek." dedi.

Trump, diplomatların sınırdışı edilmesi ile gerginliğin tırmandığı Rusya konusunda da dikkat çeken ifadeler kullandı. "NATO ülkeleri daha fazla para ödemeli" diyen Amerikan başkanı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le çok iyi diyalog kurabileceğini düşündüğünü belirterek "Rusya ile iyi geçinmek iyi bir şey" ifadesini kullandı.

ulusal.com.tr

'ABD ve Rusya birbirlerine yeni diplomatlar yollayabilir' Dünya "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterileri devam ediyor Dünya Avrupa genelinde yaklaşık 15 bin uçuş ertelenebilir Dünya İran Cumhurbaşkanı Ruhani’den Ankara ziyareti öncesi sıcak açıklamalar Dünya