İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: ''PKK propagandası içermesi nedeniyle yasaklamıştır''

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Beru" adlı tiyatro oyununun Kürtçe olduğu için değil, PKK propagandası içermesi nedeniyle yasaklandığını bildirdi.

Abone ol

Vali Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Gaziosmanpaşa Kaymakamlığımız 'Beru' tiyatro oyununu Kürtçe dilde olduğu için değil, PKK propagandası içermesi nedeniyle yasaklamıştır. Konuyla ilgili adli süreç başlatılmıştır." ifadelerine yer verdi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı yaptığı açıklamada, "Yeni bir yalan ve provakasyon daha. Kürtçe tiyatro elbetteki serbesttir. Ancak, PKK terör örgütünün propagandasını içeren tiyatro Kürtçe de olsa, Türkçe de olsa, Arapça da olsa müsaade edilmez. Buna izin verenlerle ilgili de gerekli yasal işlemler başlatılmıştır." dedi.

VATAN PARTİSİ İBB'Yİ GÖREVE DAVET ETMİŞTİ

Vatan Partisi MYK üyesi, Kültür - Sanat Bürosu Başkanı Çağdaş Cengiz, PKK hizmetindeki Mezopotamya Kültür Merkezi’ne bağlı Yeni Yaşam Tiyatrosu’na sahnelerini açan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimini uyarmıştı. Cengiz, “İBB gerekeni yapmalı ve sorumlular hakkında soruşturma açmalıdır” ifadelerini kullanmıştı.

Karar sonrası açıklama yapan Cengiz, "İBB Şehir Tiyatrosu sahnelerini PKK'nın propaganda örgütüne açan kararına karşı basın açıklaması yaparak, İBB'yi göreve çağırdık.. Gerekeni yapın dedik.. Yapmadılar.. GOP Kaymakamlığı yaptı.. Çok da doğru yaptı.. PKK uzantısına dur dedi.. Tebrik ediyoruz.." ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

Soylu'dan ''Nurculardan eğitim aldı'' iddiasına yanıt Gündem Kılıçdaroğlu'na Exeter mezunu danışman! Exeter Üniversitesi hangi faaliyetleri yürütüyor? Gündem Sahte içkiden ölenlerin sayısı 44'e yükseldi Gündem 25 ilde FETÖ operasyonu: 89 gözaltı Gündem