25 Mart 2019 Salı Oyna Kazan ipucu soruları geldi mi? Joker kodu nasıl alınır? Kaplumbağa Terbiyecisi tablosunun sahibi, Kadıköy’ün ilk belediye başkanı kimdi?
Oyna Kazan yarışmasında 25 Mart 2019 Salı gününe ait ipucu soruları kopyaları merakla araştırılıyor. Oyna Kazan'dan günün kopyası geldi. Kopyada kaplumbağa Terbiyecisi tablosunun da sahibi olan, Kadıköy’ün ilk belediye başkanının kim olduğu sorusu yer aldı. Sorunun cevabıyla ilgili "Osman Hamdi Bey (30 Aralık 1842, İstanbul - 24 Şubat 1910, İstanbul) Osmanlı arkeolog, müzeci, ressam ve Kadıköy'ün ilk belediye başkanı" ifadeleri kullanıldı
Oyna Kazan'da bugünkü yarışmaları, 13.00 ve 21.30'da.
Türkiye'nin en çok kazandıran canlı bilgi yarışması Oyna Kazan'da her geçen gün yarışan kullanıcı sayısı artıyor. Aynı anda ortalama 300 bin kişi yarışıyor.
Yarışmada belli para ödülleri de dağıtılıyor.
Dünün ikinci yarışması, 300 bin kişiyle oynandı ve 150 bin lira para ödülü dağıtıldı.
OYNA KAZAN GÜNÜN İPUCU SORUSU KOPYASI
Oyna Kazan tarafından yapılan açıklamada, "Günün kopyası hazır! Kaplumbağa Terbiyecisi tablosunun da sahibi olan, Kadıköy’ün ilk belediye başkanı kimdi?" denildi
KADIKÖY'ÜN İLK BELEDİYE BAŞKANI KİMDİ
Osman Hamdi Bey (30 Aralık 1842, İstanbul - 24 Şubat 1910, İstanbul) Osmanlı arkeolog, müzeci, ressam ve Kadıköy'ün ilk belediye başkanı.
Sakız Adası'ndan ufak yaşta evlatlık olarak gelen Rum asıllı Osmanlı sadrazamlarından İbrahim Ethem Paşa’nın oğlu, İstanbul Milletvekilli, Belediye Başkanı, müzeci, kimyager ve felsefeci Halil Ethem Bey ve nümizmat İsmail Galip Bey’in ağabeyidir.
İlk Türk arkeoloğu kabul edilir. Bağdat’ta ilk arkeolojik çalışmalarını yaptıktan sonra asıl gerekli yasanın çıkarılmasını sağlayarak ve tüm arkeolojik çalışmaların kontrolünü üstlenerek modern arkeoloji biliminin Osmanlı'da temellendirilmesini sağladı.En önemli arkeolojik kazısı 1887-1888'de gerçekleştirildiği Sayda Kral Mezarlığı (Lübnan) kazılardır. Bu kazılar sırasında dünyaca ünlü İskender Lahdi’ni bulmuştur.
Osman Hamdi Bey İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin 29 yıl müdürlüğünü yapmış ve müzeyi dünyanın sayılı müzeleri[kaynak belirtilmeli] arasına ekletmiştir. Osman Hamdi Bey'i çağdaş Türk müzeciliğinin kurucusu sayanlar, bunu Osmanlı dönemindeki ilk Türk müze yöneticisi olmasıyla ve müzeyi geliştirmesiyle gerekçelendirirler.
Günümüzde varlığını Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak sürdüren Sanayi-i Nefise Mekteb-i Alisi'nin de kurucusudur. İlk Türk ressamlarından birisidir ve Türk resminde figürlü kompozisyon kullanan ilk ressam olarak tarihe geçmiştir.