Sağlıkçılara şiddette cezalar arttırılıyor

Ak Parti ve MHP sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin engellenmesi için hazırladığı teklifi Meclis’e sundu. Teklifte cezaların yüzde 50 oranında arttırılması istendi. Ayrıca teklife göre, sağlıkçılara yönelik suçlarda cezalar ertelenmeyecek.

Abone ol

Sağlıkçılara yönelik şiddette cezaların arttırılacağı teklif Meclis’te.

Yeni tip koronavirüsle en ön cephede mücadele eden sağlık çalışanlarının uzun süredir beklediği haber geldi. Ak Parti ve MHP sağlıkçılara yönelik şiddetin engellenmesi için ortak hazırladığı kanun teklifini Meclis’e sundu.

43 maddelik teklifte sağlıkçılara yönelik kasten yaralama, tehdit, hakaret ve görevini yaptırmama suçlarında verilen cezalar hatırlatıldı. Bu cezaların yüzde 50 oranında arttırılması istendi. Ayrıca teklifle birlikte verilen cezalar da ertelenmeyecek.

Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, öneriyi önce CHP’nin verdiğini ancak reddettiklerine ilişkin iddiaları da değerlendirdi.

Turan’ın siyasi partilere de bir çağrısı oldu. Zaman kaybedilmemesi için sağlıkçılara yönelik teklifin Genel Kurul’da görüşülen infaz düzenlemesine eklenmesini istedi.

Ulusal.com.tr

Dr. Hikmet Çevik koronavirüs ile verilen mücadeleyi değerlendirdi Sağlık LGS'ye ilişkin örnek soru kitapçığı yayımlandı Sağlık Koca: İzolasyonda başarılı olursak, erken tedbir avantajından tam olarak yararlanabiliriz Sağlık Yoğun bakım hemşireleri hangi şartlarda çalışıyor? Sağlık