Çukurca kırsalına ve Zap bölgesine hava harekatı

Türk Silahlı Kuvvetlerince Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalına ve Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesine düzenlenen hava destekli operasyonda, teröristlere ait 4 silah mevzii ve 2 mağara ile sığınaklar imha edildi.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, sabah saatlerinde Hakkari'nin Çukurca ilçesinde hava destekli operasyon sırasında bir grup teröristin üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edildi.

Bunun üzerine Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait savaş uçaklarıyla Çukurca kırsalı ile Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesine hava harekatı düzenlendi. Hava harekatında teröristlere ait 4 silah mevzisi ile 2 mağara ve sığınaklar imha edildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

04 Mayıs 2017 tarihinde Hakkâri/Çukurca’da icra edilen hava destekli operasyon kapsamında üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait 4 adet silah mevzii (2’si Doçka mevzii), 2 mağara ve bölgedeki sığınaklar, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait savaş uçaklarıyla Çukurca kırsalı ve Irak’ın Kuzeyindeki Zap Bölgesine düzenlenen hava harekâtıyla imha edilmiştir.

Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir.

ulusalkanal.com.tr

AKP’den Abdullah Gül’e çağrı: Spekülasyonları bitir Gündem Teröristin telefonunda kırmızıyla işaretli Mısır Çarşısı görseli Gündem Kavurmacı'nın odasında “Gülen'in ayak ölçüsü“ Gündem Şans Topu 3 Mayıs çekiliş sonucu Gündem