İşte yasadışı ortaklığın belgesi

Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile El Kaide finanasörü Yasin El Kadı'nın ticari ortaklıkları olduğu iddia edilen görüşme kayıtları ortaya çıktı. Yasin El Kadı'nın kırmızı bültenle arandığı dönemde Bilal Erdoğan ile İstanbul'da bir otelde yaptığı görüşmelerin fotoğrafları basına sızdırıldı. İşte o kareler.

Abone ol

İşte yasadışı ortaklığın belgesi Fotoğraftaki bu şahıs El Kaide terör örgütü finansörü Yasin El Kadı...

Fotoğrafta El Kadı ile birlikte toplantı halinde olduğu görülen diğer şahıs ise Başbakan Erdoğan'ın rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında şüpheli olarak ifadeye çağırılan oğlu Bilal Erdoğan...

17 Nisan'da çekilen bu kareler İstanbul'da bir otelde kaydedildi. İddiaya göre toplantının gündemi "Boshporus 360 adlı şirketin Etiler'deki Polis okulu arazisinin nasıl alacağı."

Rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında, Erdoğan ile El Kadı'nın Boshporus 360 şirketinin gizli ortakları olduğu belirtiliyor. Bu iddia bizzat şirketin resmi sahibi Cengiz Aktürk'ün anlatımlarına dayanıyor. Aktürk; 8 Mart'ta yaptığı bir görüşmede gizli ortaklığı bir arkadaşına anlatırken teknik takibe takılıyor.

“Şimdi reis biz Bousphorus360 diye bir şirket kurduk. Şirketin %75' i Rabia'ya %25'ide bana ait. Tabi Rabia da şey işte yani o %75'te 3 kişiye emanetçi. Biri Suud'lu Usame Kutup. Tayyip Beyin aile dostu. Diğeri bu BİM'in sahibi var ya Tobaş'ın ortağı Yasin El Kadı, işte onun oğlu Muaz. Bi de şey var, ıı telefonda şey konuşamıyorum”

Cengiz Aktürk'ün telefonda ismini veremediği gizli ortağın Bilal Erdoğan olduğu öne sürüldü. Aynı görüşmede şirketin Başbakan Erdoğan'ın onayıyla kurulduğu, hatta Erdoğan'ın imam hatipten arkadaşı olan bir ismin müsteşarlıktan ayrılıp şirkete genel müdür yapıldığı ifade edildi.

Görüşmeden Yasin El Kadı'nın ticari faaliyetlerinin bununla sınırlı olmadığı da ortaya çıkıyor. Boshporus 360'ın sahibi Cengiz Aktürk, Yasin El Kadı'yı BİM'in sahibi ve Latif Topbaş'ın ortağı olarak tanıtıyor.

Teknik takibe takılan konuşmalardan El Kadı ve oğlu Muaz'ın Boshporus 360 ve BİM yönetim kurulu toplantıklarına katıldıkları da anlaşılıyor. Yasin El Kadı, dünya çapında kırmızı bültenle aranırken Türkiye'de Başbakanlık misafiri olarak yasa dışı ticari faaliyetler yürütüyor.

Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

AYM'ye tahliye talebi Gündem O emniyet müdürleri yargıya başvurdu Gündem Emniyet operasyonu Gündem CHP Pendik'te kriz! Gündem