İşte 54 günde öldürülen PKK’lı sayısı

22 Temmuz'dan bu yana PKK'ya yönelik operasyonlarda örgüte ağır darbe indirildi. 54 günde 943 terörist etkisiz hale getirildi. Gözaltına alınan 2 bin 192 kişiden 554'ü tutuklandı.

Abone ol

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar, örgütün ağır zaiyatı ile sürüyor.

Anadolu Ajansı'nın derlediği verilere göre, 22 Temmuz'dan bu yana yapılan operasyonlarda örgüt yurt içi ve yurt dışında ağır kayıplar verdi. Operasyonlarda 943 terörist ölü ele geçirildi.

Büyük bölümü PKK üyesi olan, IŞİD ve DHKP-C'lilerin de aralarında olduğu 2 bin 192 kişi operasyonlarda gözaltına alındı. Bunlardan 554'ü tutuklandı.

Hava operasyonları sonucu yurt dışında yaklaşık 580 teröristin, yurt içindeki operasyonlarda da 250 ila 300 teröristin yaralandığı tespit edildi.

22 Temmuz'da başlatılan hava operasyonlarında Kandil'deki kamplar ağır bombardıman altına alınmıştı. Yurt içinde de hem havadan hem de karadan örgüte yönelik geniş çaplı operasyonlar yürütülmüştü.

ulusalkanal.com.tr

Özerklik ilan eden belediye eş başkanları sorguda çark etti Gündem Semih Yalçın: Platonik aşk yaşayan AKP ile HDP yan yana geldi, bölücülük kurumsallaştı Gündem İşte AKP'nin önündeki en kritik açmaz! Gündem Diyarbakır Valiliği'nden patlama açıklaması Gündem