Dolar ve altın güne rekorla başladı

ABD enflasyon verisi, Merkez Bankası'ndan yeni bir faiz indirimi beklenmesi piyasaları hızlandırdı. ABD'de enflasyonun 6.2 ile 31 yılın zirvesine çıkmasıyla dolar ve altın rekora yükseldi.

Abone ol

Dün açıklanan ABD enflasyon verisi, piyasaları hızlandırdı. ABD'de enflasyonun 6.2 ile 31 yılın zirvesine çıkmasıyla yükselişini hızlandıran dolar ve altın, yeni güne rekor seviyede başladı.

Dolar 9,94'le, gram altın ise 592 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Ekim ayında ABD'de tüketici fiyatları yüzde 0.6'lık beklentiye rağmen aylık yüzde 0.9 yükseldi. Yıllık enflasyon ise yüzde 5.9'luk beklentiye karşın yüzde 6.2 geldi.

Verilere göre, yıllık enflasyon yüzde 6,2 ile 1990'dan bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Bu gelişmelerin ardından Türkiye'de Dolar ve altın fiyatları rekor üstüne rekor kırmaya başladı.

Dolare ve altının yükselişinde Merkez Bankası'ndan yeni bir faiz indirimi beklenmesi de önemli etkenlerden. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) ekim ayı toplantısında politika faizini yüzde 18'den yüzde 16'ye düşürdü. TÜİK ekim ayında yıllık enflasyonun yüzde 19.89 olduğunu ifade etti. Son indirim kararıyla beraber politika faiziyle enflasyon arasındaki fark daha da artmış oldu.

Benzin fiyatlarına indirim Ekonomi Bütçe maratonu tüm hızıyla devam ediyor Ekonomi Kıdem tazminatında tavan ücret değişiyor Ekonomi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sübvansiyon açıklaması: Doğal gaz, akaryakıt ve enerjide verilen sübvansiyonları açıkladı Ekonomi