Die Welt Türkiye temsilcisi tutuklandı

Alman Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri İlker Deniz Yücel, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklandı. Yücel, Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın ‘sızdırılan’ mailleriyle ilgili yaptığı haber üzerine ifade vermek için 14 Şubat'ta gözaltına alınmıştı.

Abone ol

Deniz Yücel, Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın hacker grubu RedHack tarafından ‘sızdırılan’ mailleriyle ilgili yaptığı haber üzerine 14 Şubat'ta gözaltına alınmıştı.

Alman Die Welt Gazetesi'nin Türkiye muhabiri olan Yücel, savcılık sorgusunun ardından örgüt propagandası yapmak ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlarından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Deniz Yücel, ifade verdiği sırada Almanya Istanbul Başkonsolosu Georg Birgelen de adliyede bekledi.

Savcılık sorgusunda Yücel'e 2015 yılında yaptığı Cemil Bayık röportajı, Cizre, Yüksekova ve Türkiye'nin Kuzey Irak ve Musul politikasına ilişkin yazdığı haberler ve RadHack ile irtibatı olup olmadığı soruldu.

Yücel ifade verirken kapıda destek için bekleyenler arasında gazeteci arkadaşlarının yanı sıra CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal da vardı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Hasan Yılmaz tarafından ifadesi alınan Yücel tutuklama istemiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Hakimlik sorgusu sona eren Yücel, nöbetçi hakimlik tarafından "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklandı hükmetti.

ulusalkanal.com.tr

On Numara 27 Şubat çekiliş sonucu Gündem Göçmen kaçakçılığı yapan İngiliz sınır dışı edilecek Gündem 454 hakim ve savcının görev yeri değişti Gündem Başbakan Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Akar ile görüştü Gündem