İşçiler greve giriyor

Şişecam Fabrikası işçileri greve çıkıyor. Çünkü şirket yetkilileri işçilere istediği zammı vermedi. Bu nedenle işçiler 20 Haziran günü Türkiye'deki tüm Şişecam fabrikalarında greve çıkacak.

Abone ol

Patron zam vermedi, cam işçileri grev kararı aldı. 20 Haziran Cuma günü Şişecam işçileri greve çıkıyor.

Grev Kırklareli ve Mersin başta olmak üzere şirketin ülke genelindeki 13 fabrikasında olacak. 5800 işçi, Cuma günü fabrikaların çarklarını durduracak.

Grevin nedeni toplu sözleşmede yaşanan anlaşmazlık. İşçiler maaşlara yüzde 24 zam istedi, işveren ise sadece yüzde 10 verdi. İşçilerin üyesi olduğu Kristal-İş Sendikası da grev kararı aldı.

Sendika ile Şişecam yönetiminin anlaşamadığı bir başka konu daha var. O da, bir fabrika kapanırsa, çalışanlarının hangi haklarla diğer Şişecam fabrikasına geçeceği. İşveren işçinin kıdemini yok saymak, asgari ücetle çalıştırmak istiyor.

Şişecam grevi 20 Haziran'da başlayacak. Ancak her şey bitmiş değil. Sendika hala görüşmeye açık, işverenden teklif bekliyor. İstenen teklif gelmezse Şişecam'ın tüm fabrikalarında üretim duracak.

HABER: HATİCE KARA

KAMERA: BÜLENT ÜNAL

ulusalkanal.com.tr

Durmuş Yılmaz o yazıyla ilgili konuştu Gündem 2 maden 2 ölüm Gündem İGDAŞ çalışanları eylemde Gündem Anayasa Mahkemesi'nden Hanefi Avcı kararı Gündem