Analar bir zafer kazandı

Diyarbakır'da her geçen gün büyüyen anaların eylemi bir zafer daha kazandırdı. PKK, 8 çocuğu Şırnak merkezde serbest bıraktı. O çocuklardan biri de Dağkapı Meydanı'nda eylem yapan Aşan ailesinin 15 yaşındaki oğlu Yusuf. Bu gelişme anneleri daha da umutlandırdı. Ulusal Kanal'a konuşan analar, çocuklarına seslendi; "Hiç bir şeyden korkmayın ve geri dönün" dedi.

Abone ol

Eylemleriyle PKK'ya geri adım attıran Diyarbakır'daki anneler, bir zafer daha kazandı. Dün pikapa bindirilen 8 çocuk gözleri kapalı olarak götürüldükleri Şırnak merkezde serbest bırakıldı.

Onlardan biri de günlerdir eylem yapan Tahir Aşan'ın oğlu Yusuf Aşan. Aşan, Diyarbakır'da ailesi ile buluştu, ardından savcılığa ifade verdi.

Ailesine kavuşan Yusuf Aşan daha sonra, annesinin ve babasının günlerdir eylem yaptı çadıra gitti. Diğer ailelerle kucaklaştı. Ardından baba ocağına döndü. Sevinç ve hüzün bir aradaydı. Çünkü Yusuf Aşan gibi yüzlerce çocuk hala dağda.

Bu gelişmeler, anaları daha da umutlandırdı. Çocuklarının fotoğraflarına sarılan anneler, çocuklarıyla kucaklaşmanın hayalini kuruyor.

Gözü yaşlı analar, Ulusal Kanal aracılığıyla evlatlarına mesaj gönderdi.

HABER: LALE DELİDAĞ

ulusalkanal.com.tr

Ekmel Bey'in yakın dostu El-Kaide finansörü Gündem Soma'da büyük miting Gündem Gazeteci Alkan son yolculuğuna uğurla Gündem Cemaat parti mi kuruyor! Gündem