Kerkük'te eller tetikte! Irak Türkmen Cephesi Erşat Salihi Ulusal Kanal'a konuştu

Irak'taki en hassas nokta olan Kerkük'te eller tetikte. Irak ordusu ve Peşmerge birbirlerine sadece 500 metre mesafede. Irak ordusu, polis güçleri ve Haşdi Şabi, Kerkük'ün batı ve güney bölgelerine konuşlandı. Havice'yi IŞİD'ten temizleyen Irak ordusunun hedefi Kerkük'teki petrol kuyularını Peşmerge'den almak

Abone ol

Havice'nin alınmasıyla Kerkük'ün güneyi temizlendi. Irak ordusu, Kerkük'teki petrol kuyularını Peşmerge'den almak için hazırlıklara başladı.

Irak ordusu, Irak polisi ve Haşdi Şabi güçleri Kerkük'ün batı ve güney bölgelerinde Peşmerge mevzilerine karşı yığınak yapıyor. Ağır silahlarla Tazehurmatu'da konuşlanan Irak ordusu Kerkük kent merkezine 15-20 kilometre mesafede.

Petrol kuyularının olduğu bölgelerde ise Peşmege ile Irak ordusu arasındaki mesafe 500 metre. Irak ordusuna bağlı 9. Tümen de Tazehurmatu'ya ulaşırken Peşmerge'nin bölgedeki bazı nahiyelerden çekildiği belirtildi.

Ulusal Kanal'a konuşan Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi bölgedeki son duruma ilişkin bilgi verdi. "Her yerde çatışma riski var. Ama özellikle durum çok gergin" diyen Salihi Kerkük'te Türmenlere karşı haksız tutuklamalar yapıldığını belirtti.

"KERKÜK'TE DURUM ÇOK GERGİN: Irak ordusu ile Peşmerge arasında 500 metre mesafe var. Peşmerge de Irak ordusuna karşı hazırlık yapıyor. Ancak merkezi hükümet kuvvet bakımından daha üstün. Kerkük'teki PKK'lılar sürekli akftif vaziyette. İçlerinde Barzani'nin KDP'sinden isimler de var. Türkmenlere karşı baskı ve haksız tutuklamalar yapılıyor. Biz Irak Bölgesel Yönetimini, Irak anayasasına uymaya ve geri adım atmaya davet ediyoruz."

Salihi, Habur Sınır Kapısı'na alternatif olarak açılması planlanan Ovaköy sınır kapısı için de "Türkmenleri güvenlik ve ticaret açısından rahatlatır" ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

Devlet Bahçeli'den flaş açıklamalar Gündem Antalya, Avrupa Kulüpler Kupası Satranç Turnuvası’na ev sahipliği yapıyor Gündem 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasında ilk karar çıktı Gündem OHAL ile ilgili açıklama yapıldı Gündem