Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan olaylarla ilgili 9 kişi tutuklandı

İstanbul Boğaziçi Üniversitesi'nde Afrin operasyonunda şehit düşen askerler için yapılan etkinliğe saldırdıkları belirtilen 15 şüpheliden 9'u tutuklandı. 6 şüpheli de adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı.

Abone ol

İstanbul Boğaziçi üniversitesinde 19 Mart'ta yaşanan olaylarla ilgili 9 kişi tutuklandı.

19 Mart'ta üniversite kampüsünde Afrin operasyonunda şehit olan askerler için yapılan programa bir öğrenci grubu tarafından saldırı düzenlenmişti.

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada üniversitede öğrenim gören 15 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler emniyet sorgularının ardından dün adliyeye sevk edildi.

Savcıya ifade veren 15 kişi "PKK, KCK ve YPG silahı terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza hakimliği, şüphelilerden 9'nun tutuklanmasına karar verdi. 6 şüpheli de adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

ulusal.com.tr

Üçlü zirve hakkında Birleşmiş Milletler'den Açıklama yapıldı Gündem Türk askeri, ekmeğini Afrin'de sivillerle paylaştı Gündem Ankara'da Perinçek rüzgarı Gündem FETÖ mafyavari yöntemle haraç kesmiş Gündem