Memurlar masaya oturuyor

Türkiye Kamu Sen, toplu sözleşme taleplerini açıkladı. Konfederasyon Genel Başkanı İsmail Koncuk, 2014 ve 2015 yıllarında memur ve emeklilerin yaşadığı kayıpların toplamda 2 bin Lirayı bulduğunu belirtti. Koncuk, "Kayıplar 500’er liralık 4 eşit taksitte ödensin" dedi.

Abone ol

Kamu çalışanları ve emeklilerinin 2016-2017 yıllarında alacakları maaş zammı ve sosyal haklarının belirleneceği toplu sözleşme görüşmeleri 3 Ağustos Pazartesi günü başlayacak.

Türkiye Kamu-Sen toplu sözleşme taleplerini Genel Merkezinde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu.

Sendika Başkanı İsmail Koncuk, “taleplerimiz bellidir insanca yaşamaya yetecek zam ve tüm çalışanlara kadro” dedi.

2014 ve 2015 yıllarında memur ve emeklilerin yaşadığı kayıpların toplamda 2000 Lirayı bulduğunu ifade eden Koncuk, bu tutarın 2016 yılı içinde ödenmesini talep etti.

İsmail Koncuk, 3’üncü dönem kamu kesimi toplu sözleşmesiyle ilgili olarak 2016 yılında yüzde 22 zam, 2017’de ise yüzde 20 zam talep etti.

En önemli taleplerinin grev ve siyasete katılma hakkı olduğunu ifade eden Koncuk, taşeron çalışmaya son verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

HABER-KAMERA: SABRİ KARA

ulusalkanal.com.tr

CHP önünde eylem başlatmışlardı! O işçilere saldırdılar Ekonomi Bursa'da işveren, 23 işçiyi işe geri aldı Ekonomi Çeyrek altın ne kadar oldu? Ekonomi Fitch'ten döviz borcu olan ülkelere uyarı geldi Ekonomi