Kılıçdaroğlu aday olacak mı? Tartışma büyüyor!

Meclis Genel Kurulu'nda Ak Parti sıralarından gelen "Aday ol" çağrılarına Kılıçdaroğlu’ndan "Benim aday olup olamayacağımı size kim söyledi?" yanıtı geldi. Kılıçdaroğlu'nun yanıtı üzerine konuşan Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Kılılıçdaroğlu'nun aday ya da dostlarıyla birlikte iktidar olduğu takdirde ağızlarını açmayacaklarını vurguladı. MHP lideri Devlet Bahçeli ise Kılıçdaroğlu’nun sözleri için "Zillet ittifakının adayının Kılıçdaroğlu olduğu anlaşıldı" dedi.

Abone ol

Meclis’teki bütçe görüşmelerine Kılıçdaroğlu’nun “adaylık” sözleri damga vurdu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; ''Benim aday olup olamayacağımı size kim söyledi?'' dedi. Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin ardından yeni bir tartışma başladı.

Meclis Genel Kurulu’nda devam eden bütçe görüşmeleri esnasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir konuşma yaptı. Konuşma esnasında Ak Parti sıralarından Kılıçdaroğlu’na Cumhurbaşkanı adayı olması için çağrı geldi.

Genel Kurul’da Kılıçdaroğlu’nun ardından konuşan Ak Parti Grup Başkanvekili Numan Kurtulmuş adaylık açıklamalarını değerlendirdi. Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu’na “dostlarla ittifak” göndermesi yaptı. Kurtulmuş şunları söyledi: "Kılıçdaroğlu, 2023 seçimlerine aday olabileceği sinyalini verdi. 2023 seçimlerinde aday olur ya da Cumhuriyet Halk Partisi'nden bir arkadaş aday olursa, dostlarıyla birlikte iktidar olursa ağzımızı açıp bir şey söylemeyiz."

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Kılıçdaroğlu’nun sözlerini değerlendirdi. MHP Genel Başkanı, "Çok müjdeli bir konuşma oldu. Zillet ittifakının cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğu anlaşıldı" dedi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise CHP’nin cumhurbaşkanı adayı çıkaramadığını ifade etti. Muş; " Engin Altay aday olsun bir şey demiyorum. Aday çıkaramıyorlar. Kemal Bey, buyursun çıksın karşımıza, 2023'e zaman da var, aday olsun" şeklinde konuştu.

Zirve öncesi Yüksek Temsilci Borrell konuştu: ''Durum daha da kötüleşti sondaj faaliyetleri devam ediyor'' Gündem 2 PKK'lı daha ikna edildi: 2020'de toplam 225 PKK'lı teslim oldu Gündem Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde önerge krizi Gündem 2021 yılı bütçesi Genel Kurul'a geldi: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay bütçede üretimin yerini vurguladı Gündem