TBMM 17 Kasım’da açılacak, ilk oturumda milletvekilleri yemin edecek

Meclis Genel Kurulu 26'ncı dönemin açılışı için Salı günü toplanacak. İlk oturumda milletvekilleri yemin edecek. 18 Kasım’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hükümeti kurma görevini Başbakan Ahmet Davutoğlu’na vermesi, 28 Kasım’da ise yeni hükümet için güven oylaması yapılması bekleniyor.

Abone ol

Kesin seçim sonuçlarının açıklamasının ardından Meclis takvimi işlemeye başladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi 26’ncı döneme 17 Kasım Salı günü milletvekillerinin Genel Kurul’da yemin etmesiyle başlayacak.

İlk oturumu en yaşlı üye sıfatıyla CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal yönetecek. En genç 6 milletvekili de geçici olarak Katip Üyelik yapacak.

Genel Kurul'da milletvekilleri, seçim çevresi, soyadı ve adlarının alfabe sırasına göre ant içecek. İlk yemini Baykal yapacak.

Yemin törenin ardından Meclis başkanlığı seçimi için adaylık başvuruları alınacak. 22 Kasım’da da yeni Meclis Başkanı için gizli oylamayla seçim yapılacak. İlk iki oylamada 367, üçüncü oylamada ise 276 oy alan Meclis Başkanı seçilecek.

18 Kasım’da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu’na hükümeti kurma görevi vermesi bekleniyor. Kabinenin açıklanmasıyla birlikte de yeni hükümet göreve başlayacak.

Hükümet programı 23 Kasım’da Meclis’te okunacak. Hükümet programı üzerinde görüşmeler ise 26 Kasım’da başlayacak. Yeni hükümet için güven oylamasının 28 Kasım’da yapılması bekleniyor.

Hükümetin kurulmasının ardından ilk iş geçici bütçe olacak. Geçici bütçe, Aralık ayında Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçerse Genel Kurul’da da kabul edildikten sonra kanunlaşacak.

ulusalkanal.com.tr

4 milyar dolarlık iptal Gündem Kilis'te Türkiye'ye girmeye çalışan 6 IŞİD'li yakalandı Gündem Dışişleri'nden 'Ahıska Türkleri' mesajı Gündem TSK: 44 hedef vuruldu Gündem