Terör operasyonları aralıksız sürüyor

Diyarbakır'da 5 yurttaşın katledildiği saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmada 5 kişi yakalandı. Kırsalda ise güvenlik güçleri PKK'lıların izini sürüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yılbaşından bu yana toplam 22 bin operasyon yapıldığını söyledi. Ayrıca sınır ötesindeki operasyonlarda da 8 PKK'lı öldürüldü.

Abone ol

Diyarbakır'da 5 yurttaşın öldürülmesiyle ilgili çok yönlü soruşturma yapılıyor. Hem şehirde hem kırsalda sorumlular aranıyor.

Soruşturma kapsamında saldırıyla ilgili oldukları değerlendirilen 6 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Güvenlik güçlerince şüphelilerden 5'i yakalandı. Bir kişi de aranıyor.

Şüphelilerden bazıları hakkında daha önce "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan işlem başlatıldığı da öğrenildi.

Kulp ilçesinde odun toplamaya giden 5 kişi, PKK'nın saldırısı sonucu yaşamını yitirmişti.

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesi sürerken, terör operasyonları da aynı kararlılıkla devam ediyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında, saldırıyı kınadı. Ardından devam eden operasyonlara ilişkin bilgi verdi.

Aynı operasyonlar sınır ötesinde de sürüyor. Irak kuzeyi Haftanin bölgesinde, keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen teröristlere hava harekatı düzenlendi. İlk bilgilere göre 2 PKK'lı etksiz hale getirildi.

PKK'lıların Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı bölgelerine sızma girişimleri de engellendi. Komandolar tarafından düzenlene operasyonda 6 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

PKK'nın sözde lider kadrolarından biri daha eksildi. Muş'ta güvenlik güçleri, şüphe üzerine Varto-Karlıova yolunda bir aracı durdurdu.

Araçtakilerin ateş açması sonucu çatışma çıktı. Turuncu listede aranan Mahmut Okay, yaralı olarak yakalandı. Terörist, 1 milyon lira ödülle aranıyordu. Teröriste yardım ve yataklık yapan bir şüpheli de sağ olarak yakalandı.

ulusal.com.tr

Fırsatçılar kıskıvrak yakalandı Gündem Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak Ulusal Kanal'a anlattı: Eczacılar ücretsiz maske dağıtımını nasıl yapacak? Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni koronavirüs açıklaması Gündem Yanlış bilgi virüsten daha hızlı yayılıyor Gündem