Asgari ücrete 110 lira desteğe 99 lira vergi

Hükümet, asgari ücret artışı için işverene verdiği desteğin büyük bir bölümünü işçiden vergi olarak alacak. İşverene işçi başına aylık 110 TL’lik destek verileceği açıklanmıştı. İşçinin alacağı asgari ücretten 99 Lira hem gelir vergisi hem de damga vergisi kesintisi yapılacak.

Abone ol

Hükümet seçim sürecinde vaadettiği bin 300 liralık asgari ücret sözünü tuttu. Asgari ücret artışı için işverene de işçi başına 110 Lira'lık destek ödemesi yapılacak. Ancak hükümet patrona verdiği desteği işçiden geri alacak.

Hükümetin işverene işçi başına aylık 110 TL’lik destek verileceği açıklanmıştı. Söz konusu destek SGK primleri üzerinden olacak ve Hazine tarafından karşılanacak.

İşçiden de her ay 99 TL vergi kesintisi yapılacak. Bu kalemlerin 86 lira 46 kuruşu gelir vergisi, 12 lira 50 kuruşu da damga vergisi şeklinde kesilecek.

Ekim ayında ise işçi maaşındaki kesinti artacak. Asgari ücretli yüzde 15 yerine yüzde 20 gelir vergisi ödeyecek. Yani asgari ücretli işçinin gelir vergisi 86 TL’den 156 TL’ye çıkacak.

ulusalkanal.com.tr

Asgari ücret 1300 lira olunca AGİ de zamlandı Ekonomi Maden ocağında işçiler yeni yılı yerin metrelerce altında karşıladı Ekonomi Elektriğe zam geldi Ekonomi Dış borç arttı Ekonomi