TEOG kriterleri değişti

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Yönergesi’nde değişikliğe gitti. TEOG sınavında yapılan değişiklikle birlikte öğrencilere verilen ek puan kaldırıldı. Kopya çeken öğrencinin de puanının sıfır olarak değerlendirilmesine karar verildi.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı resmi ve özel ortaöğretim kurumlarına geçişle ilgili Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Yönergesi’ni değiştirdi.

TEOG sınavındaki değişiklikle birlikte proje yarışmalarında dereceye giren öğrencilere yıl sonu başarı puanının yüzde 10’u kadar verilen ek puan kaldırıldı. Buna göre ek puan sadece TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen uluslararası bilim ve matematik olimpiyatları sınavlarında Türkiye’yi temsil eden öğrencilere verilecek.

Bakanlık kopya çeken öğrencinin dönem puanını dikkate alan ikili ve toplu kopya analiz yöntemini de artık uygulamayacak. Fiili olarak kopya çektiği tutanak altına alınan öğrencilerin puanları sıfır olarak değerlendirilecek.

Düzenlemeyle öğrencilerin sınav puanlarının eşit olması halinde hangi öğrenciye öncelik tanınacağına ilişkin maddelerde de değişikliğe gidildi.

Öğrencilerin sınav puanlarının eşit olması halinde sırasıyla yıl sonu başarı puanı, tercih önceliği ve devamsızlık yapılan gün sayısı dikkate alınacak. Bu şartların hepsinin eşit olması halinde ise yaşça küçük olan öğrenciye öncelik tanınacak.

ulusalkanal.com.tr

Süper Anne’den Güllaç Tarifi Sağlık Çetin Ateş, henüz 11 yaşında Akdeniz Ateşi, Epilepsi ve Çölyak hastası Sağlık Boğaziçi köprüsü Lösemili Çocuklar için turuncuya büründü Sağlık LYS sınav giriş yerleri açıklandı! TIKLA - ÖĞREN Sağlık