Vika ifadesi alınmadan kayıplara karıştı!

İstanbul "Askeri Casusluk" davası Vika kod adlı bir kadın üzerine kuruldu. Kurguya göre subaylar, Rus ajan olduğu öne sürülen Vika ile irtibatlıydı ve gizli askeri belgeler bu şekilde sızdırılıyordu. Yargıtay'ın onadığı kararla 43 subay mahkum edilirken ifadesi bile alınmadan serbest bırakılan Vika kayıplara karıştı. İşte Vika'nın ilginç hikayesi...

Abone ol

İstanbul "Askeri Casusluk" davasında 43 subay mahkum edilirken onlarla irtibatlandırılan ve Rus ajanı olduğu öne sürülen Vika kod adlı kadın kayıplara karıştı. Subaylar peşi sıra tutuklanırken ifadesi bile alınmadan serbest bırakılan Vika'nın hikayesi bir hayli ilginç.

Asıl adı Leyla Tanrıverdi veya Vika... 6 Ağustos 2010'da İstanbul "Askeri Casusluk" operasyonları kapsamında tutuklandı. Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi'ne gönderilen Vika'nın dosyası ana davadan ayrıldı.

Dosya önce Kocaeli ardından da Karamürsel başsavcılığına gönderildi. Subaylar ağır ceza mahkemesinde yargılanırken Vika için asliye ceza mahkmesine dava açıldı.

Ancak Karamürsel'deki mahkeme görevsizlik kararıyla dosyayı yeniden Kocaeli'ne gönderdi. Vika bu kararla birlikte 8 Haziran 2011'de serbest bırakıldı, henüz savunma bile yapmamıştı.

Dosya yeniden Karamürsel'e gönderilirken Vika'ya bir daha ulaşılamadı. Emniyet, "Vika Türkiye'de mi yoksa yurt dışına mı çıktı" sorusuna yanıt veremedi.

Tüm arama ve yakalama kararlarına karşın bulunamayan Vika'nın dosyası yeni davadan da ayrıldı. Gerekçesi ise ifadesinin alınamaması.

Vika kayıplara karıştı ancak onunla irtibatlı olduğu iddia edilen subaylar özgürlük için Anayasa Mahkemesi kararını bekliyor.

Vika'yı emekli Albay İbrahim Sezer'le irtibatlı göstermeye çalışan polisler ise sahte evrak hazırlamaktan 10 Temmuz'da ağır ceza mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

ulsualkanal.com.tr

İstanbul'da 3. baskın! Gündem Başbağlar katliamı için Erzincan'da anma töreni düzenlendi Gündem Dikkat! Sizi de vurabilir! Gündem Cezaevinde çocuk mahkumlara dayak iddiası Gündem