Yurtta sağanak etkisi

Doğu Marmara ve Batı Karadeniz'de sağanak etkili oldu. Dereler taştı. Caddeler göle döndü. Sağanak, yaşamı ve ulaşımı olumsuz etkiledi.

Abone ol

Gece başladı. Sabah etkisini arttırdı. Gün boyunca da sürdü. Sağanak, Doğu Marmara ve Batı Karadeniz'de etkili oldu.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, bazı cadde ve sokaklar ile iş yerlerini su bastı. Ekipler, iş makinesi ve vidanjörlerle suyu tahliye etmeye çalıştı. Metrekareye 64 kilogram yağış düştü.

Sakarya'nın Kocaali ilçesinde Alandere, Yayla ve Hızar mahallelerinde dere taşkınları meydana geldi. Bazı evler su altında kaldı. Yollar, mezarlık ve bazı tarım arazilerinde yoğun su birikintileri oluştu. Sağanaktan olumsuz etkilenen bölgelerde çalışmalar yoğunlaştırıldı.

Düzce'de kuvvetli yağışın ardından caddeler su ile doldu. Sürücüler, zaman zaman zor anlar yaşadı. Vatandaşlar, ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Akçakoca ilçesinde denizin rengi değişti. Yağmurun sürüklediği çamurlu suyla kahverengiye boyandı.

Zonguldak'ta yollar göle döndü. Bazı araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Bazıları da arızalandı. Mazgallar tıkandı. Belediye ekiplerince temizlenerek suyun tahliye edilmesi sağlandı. Ardından da yollar ulaşıma açıldı. Kozlu ilçesinde ise sahil yolunun Sevgi Evleri mevkisinde ulaşım bir süre sağlanamadı.

Bartın-Karabük yolu Safranbolu Kavşağı mevkisinde ana yol, su birikintisinden ulaşıma kapandı. Araçlar farklı yollara yönlendirildi. Suyun tahliyesi için ekipler yoğun çaba harcadı. Kentin birçok noktasında, yollarda biriken su nedeniyle araçlar güçlükle ilerledi.

ulusal.com.tr

Rusya'dan Libya'da ateşkes açıklaması Gündem Ege Denizi'nde 26 göçmen kurtarıldı Gündem İzmir'de terör operasyonu: 24 gözaltı Gündem ABD'li senatörlerden Türkiye mektubu Gündem