Hayrünnisa Gül’den sert sözler: Vallahi boğazına çökerim

"11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün oğlunun şirketini, Suudi Acwa Power’ın 25.3 milyon TL sermaye taahhüdüyle devraldı" haberlerine Gül ailesinden açıklama geldi. Oğul Ahmet Münir Gül açıklamasında satış ve sermaye taahhüdünü doğruladı. Haberi yapan Gazeteci Çiğdem Toker'e konuşan Anne Hayrünnisa Gül de "Eğer Ahmet’in böyle bir parası var da benim haberim yoksa, vallahi boğazına çökerim” dedi.

Abone ol

Cumhuriyet gazetesi yazarı Çiğdem Toker, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün oğlu Ahmet Münir Gül’ün genel müdürü olduğu Ventis Enerji’nin 25 milyon TL taahhütle Suudi Arabistanlı Acwa Enerji isimli şirkete geçtiğini yazdı.

Haber üzerine Ahmet Münir Gül bir açıklama yaptı. Gül, "Acwa Power ile yürütülen görüşmeler neticesinde ilgili şirket hisselerimizin tamamını 21 Nisan 2015 itibarıyla devralmıştır. 25 milyon TL’nin şirketin satış bedeliyle hiçbir alâkası yoktur” ifadelerini kullandı.

Çiğdem Toker bugünkü köşe yazısında Gül'ün açıklamasına yer verdi. Toker, "Ben yazımda, 25.3 milyon TL’yi satış bedeli değil; devir sırasındaki sermaye taahhüdü olarak tanımladım. Ancak açıklamada, satış tutarının ne olduğu bilgisi yer almıyor" dedi. Toker, Gül'ün devir, devralan şirket adı ve devir tarihini doğruladığını yazdı.

Toker, Hayrünnisa Gül ile yaptığı görüşmeyi de aktardı. Anne Gül, “Ahmet’in parası yoktur. Eğer Ahmet’in böyle bir parası var da benim haberim yoksa, vallahi boğazına çökerim” dedi.

ulusalkanal.com.tr

Jandarma Komutanlığı'na silahlı saldırı! Operasyon başlatıldı Gündem Abdullah Gül: Terör hiç kimseye fayda sağlamamıştır Gündem Digiturk'ün kulüplere borcunu TFF ödedi Gündem Hakkari'de saldırıya uğrayan uzman çavuş şehit oldu Gündem