İçişleri Bakanı'ndan gözaltı açıklaması

İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul Gülsuyu'ndaki operasyonun ardından konuştu. Güler, yasadışı sol bir örgüte üye oldduğu iddia edilen 29'u erkek 34 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Abone ol

İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul Gülsuyu’ndaki olayların ardından gerçekleştirilen operasyona ilişkin açıklama yaptı.

Güler; Maltepe, Sultangazi ve Gülsuyu'nda özel hareket ve çevik kuvvet polislerinin katıldığı operasyonda 34 kinin gözaltına alındığını söyledi. Güler, "Yasadışı sol bir örgüte üye olduğu iddia edilen 34 kişi gözaltına alındı. Bunların 5’i kadın 29’u erkektir" dedi.

İçişleri Bakanı, gözaltına alınanlar arasında Gülsuyu'ndaki olaylarda hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik'in cenazesine silahla katılan kişilerin de olduğunu açıkladı. Güler, "Bunların içinde 3 Ekim’de cenaze töreninde sırasında silah teşhirinde bulunan 3 kişi de vardır. Kalaşnikoflu şahıs da bunların arasında. O, cenazeye silahla katılan 9 kişinin tamamının kimlikleri tespit edilmiştir. 6 kişinin aranmasına devam edilmektedir" dedi.

Bu bir proje operasyonudur" diyen Güler, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı'nın Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. maddesince yetkilendirilmiş olduğunu belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Üretimde sert düşüş Gündem ABD kaygılı Gündem 2 kişi daha tahliye edildi Gündem Bu yürüyüş umudun, geleceğin yürüyüşü Gündem