Türk misafirperverliğini gösterdi

Koronavirüse karşı vatandaşlar büyük bir yardımlaşma ve dayanışma örneği gösteriyor. Yurtta ekiplerin yanı sıra vatandaşlarda birbirleri için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Birbirlerinin dertlerine deva oluyor.

Abone ol

Türkiye’de büyük bir imece örneğine ev sahipliği yapıyor. Yekililerin yanı sıra vatandaşlar da birbirleri için elinden geleni yapıyor.

Muğla’da müzisyenlik yapan Alper Kaya Türk misafirperverliğini gösterdi. Tedbirler doğrultusunda seyahat edemeyen 7 yabancıya evini açtı.

6 Fransız ile bir İspanyol'u evinde misafir eden Kaya, onları bu krizde yalnız bırakmak istemediği söyledi.

Pazarcılarda tezgahlarını ihtiyaç sahibi vatandaşlar için açtı. Pazar yerlerinin giriş-çıkış noktalarında, ihtiyaç sahipleri için paketli sebze ve meyvelerin olduğu özel tezgahlar açılmaya başlandı.

Pazarcılar salgın bitinceye kadar ülkede kurulan tüm pazarların giriş-çıkış noktalarında sebze ve meyveleri ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Kendisi küçük yüreği büyük olan 6 yaşındaki Hatice , bisiklet almak için kumbarasında biriktirdiği parayı Milli Dayanışma Kampanyası'na bağışlamıştı. Ankara Çubuk İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim kurulu üyeleri Hatice’nin bu örnek davranışına karşı ona bisiklet hediye etti.

Konyasporlu taraftarlar da bugün takımlarına değil karantinaya alınan mahalledeki vatandaşlara destek oldu.

ulusal.com.tr

Yurtdışından gelenlerin tahliyesi sürüyor Gündem Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü yazdı: Salgından az şey öğrenmedik, okuyun bana katılacaksınız Gündem Hem kurala uymadı, hem uyaranlara saldırdı Gündem Bakan Selçuk'tan 'Kısa Çalışma Ödeneği' açıklaması Gündem