Sanayi üretimi düştü

Sanayi üretiminde son 1 yılın en sert düşüşü yaşandı. Artış, beklentilerin altında geldi, ekim ayında yüzde 2.4 olarak belirlendi. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimindeyse yüzde 1,8 düşüş gerçekleşti.

Abone ol

Sanayiüretiminde son 1 yılın en sert düşüşü yaşandı. Artış, beklentilerin altında geldi, ekim ayında yüzde 2.4 olarak belirlendi. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimindeyse yüzde 1,8 düşüş gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu üertim verilerini açıkladı. Ancak veriler, piyasanın beklentilerini karşılamadı.

Verilere göre; ekim ayında takvim etkilerinden arındırılmış sanayi üretimi yüzde 1,8 oranında düştü. Piyasanın beklentisi üretimin yüzde 1 oranında düşmesi yönündeydi.

Sanayi üretiminde ekim ayı artışı de beklentileri karşılamadı. Piyasa beklentisinin yüzde 3.6 olmasına karşın artış yüzde 2.4 olarak gerçekleşti.

2014 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 2,9, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,7 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2,2 düştü.

Verilere göre sanayi üretimi son 1 yılın en sert düşüşünü yaşadı. TÜİK'in verileri açıklamasının ardından dolar da tırmanışa geçti. Dolar kuru 2,27 seviyesini aşarak son 2 ayın en yüksek seviyesini gördü.

ulusalkanal.com.tr

Türk mücevheri rekora doymuyor Ekonomi Ankara'da seçim barajı kaldırılsın eylemi Ekonomi IMF Türkiye'yi uyardı! Ekonomi Maliye Bakanı Şimşek uyardı! Ekonomi