Sağlık Bakanı Koca: Son 45 günün en yüksek pozitif tanı, yeni hasta sayısına ulaştık

Türkiye'nin Kovid-19 tablosunda son 24 saate ilişkin veriler hiç de iç açıcı değil... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 45 günün en yüksek vaka sayısını açıkladıklarını belirtti. 15 Ağustos'ta vaka sayısı 1. 256 olarak kayıtlara geçti....

Abone ol

Vaka sayıları yeniden binin üzerinde. Son veriler, vatandaşı tedirgin ediyor.

Sağlık BakanıFahrettin Koca, 15 Ağustos 'Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu'nu sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Bir günde 67 bin 214 kişiye Kovid-19 testi yapıldı. Bin 256 yeni vaka tespit edildi.

24 saate 21 kişi daha hayatını kaybetti. Böylece toplam can kaybı 5 bin 955'e ulaştı.

992 kişinin daha iyileşmesi ile, toplam iyileşen hasta sayısı da 229 bin 972’e yükseldi. Hastalarda zatürre oranı yüzde 7,6, toplam ağır hasta sayısının ise 668 olduğu açıklandı.

Bakan Koca, vaka artışına ilişkin açıklama yaptı. "Dün, son 45 günün en yüksek vaka sayısını açıkladık. Bu sonucu bekliyorduk." dedi.

Bakan Koca, "Her birimiz, güç birliği içinde, salgınla sağlık ordumuzun birer üyesi gibi savaştığımızda aldığımız sonucu unutmayın. Tedbirlere karşı eli kolu bağlı virüs bizi yıldıramaz. Bu savaşta YİNE BERABER MİYİZ?'' ifadelerini kullandı.

Uyarılara rağmen, vatandaş tedbirlere uymuyor...

Ordu Büyükşehir Belediyesi Koronavirüs Kriz Masası üyesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Faik Ayık, kentte bir düğünde aynı makyaj malzemesini kullanan 30-35 kişiye koronavirüs bulaştığını bildirdi.

ulusal.com.tr

Sağlık Bakanı Koca entübasyonun zorluğuna dikkati çekti Sağlık Düzce'de ambulans şarampole devrildi 3'ü sağlıkçı 4 kişi yaralandı Sağlık Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Dışarıda risk alıp eve taşımayın Sağlık Koronavirüste bayram bilançosu Sağlık