Halk otobüslerinin eylemiyle ilgili İETT'den ilk açıklama

İstanbul Özel Halk Otobüsü şoförleri yarın kontak kapatacak. Türkiye Toplu Taşıma İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Kemal Çetin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin otobüs maliyetlerini karşılamadığını söyledi. Ulusal Kanal'a konuşan Çetin, "yarın bütün gün kontak kapatacağız" dedi.

Abone ol

"Dayandık, dayandık sonuna geldik" dediler. Kontok kapatma kararı aldılar. İstanbul'da Cuma günü Erguvan renkli Özel Halk Otobüsleri kontak kapatma eylemi var.

Erguvan Otobüs İşletmecileri her ay otobüs başına 15 bin TL zarar etttiğini iddia ediyor.

Ulusal Kanal'a konuşan Türkiye Toplu Taşıma İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Kemal Çetin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden aldıkları ücretlerin maliyetlerini karşılamadığını belirtti))))

Çetin,yapılan benzin zamlarına karşı zor durumda da olduklarını söyledi.

İstanbul'da 2 bin 500 kişinin istihdam ettiği özel halk otobüsü şoförleri maliyetlerinin ve zararlarının ödenmediği için yarın kontak kapatıcak.

Çetin ,belediyeden alınan ücretlerin, taşıma ve yakıt masraflarının çok altında kalması nedeniyle, iflas noktasına gelindiğini dile getirdi.

Türkiye Toplu Taşıma İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Metin İşsever ise "diğer illerde de aynı sorun yaşanıyor" dedi.

İşsever bu sorunun otak olarak çözülmesi gerektiğini savundu.

İstanbul'da yarın halk otobüslerinin çalışmaması eylemine yönelik İETT'den ilk açıklama yapıldı. Açıklamada, böyle bir eylemin kanunlara aykırı olduğunu ve vatandaşın mağdur olamaması adına o hat güzergahına ek sefer düzenleneceği belirtildi

İşte o açıklama:

"HÜKÜMLERİ YERİNE GETİRMEKLE YÜKÜMLÜLER

“İstanbul Otobüs A.Ş. bünyesinde çalışan bazı özel otobüs işletmecileri 07.03.2018 günü saat 22.30'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde eylem yaparak Cuma günü kontak kapatacakları yönünde basın açıklaması yapmışlardır. Bilindiği üzere söz konusu taşımacılar İdare tarafından düzenlenen 2 ayrı ihale sonucu 10 ve 15 yıllığına taşımacılık hizmeti vermeye hak kazanmışlardır. Taşımacılar, taşımacılık faaliyetini sözleşme ve mevzuat hükümlerine göre yerine getirmekle yükümlüdürler.

GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Söz konusu taşımacıların yaptığı açıklamalar gerçeği yansıtmadığı gibi yapılması planlanan eylem, sözleşmenin “Toplu olarak direniş yaparak taşımacılığı durdurmak, aksatmak otobüsle birlikte gösteri yapmak, kamu düzenini ve otoritesini sarsacak vb. eylemlerde bulunmak” hükmü kapsamında değerlendirilecektir. Bununla beraber, İETT olarak toplu taşımacılık hizmetinin aksamaması için gerekli önlemler alınmış, ihtiyaç duyulan hatlara ek seferler planlanmıştır. Eylem olması halinde İstanbullular toplu ulaşımda sorun yaşamayacaktır.”

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

ulusal.com.tr

KKTC'den Zeytin Dalı Harekatı'ndaki Mehmetçik'e 1974 kilogram hellim Gündem Taksim'de güvenlik önlemi Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir ölürüz, bin diriliriz Gündem Ünlü şarkıcı Yaşar Gaga toprağa verildi Gündem