Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu toplantısının ardından politika faizinde değişiklik yapılmadı. Faiz 8,25'te sabit kaldı. Böylece Merkez Bankası, üst üste 9 toplantıda 11 aydır devam eden faiz indirimlerine son vermiş oldu.

Abone ol

Merkez faizi sabit bıraktı. Üst üste 9 indirimlik seri sona erdi.

Merkez Bankası yılın 6. Para Politikası Kurulu toplantısını yaptı. Piyasalarda Merkez Bankası'nın faizlerde 25-50 baz puan aralığında indirime gitmesi bekleniyordu. Ancak öyle olmadı. Toplantının ardından yüzde 8,25 olan politika faizinde değişikliğe gidilmediği duyuruldu.

Böylece, üst üste 9 toplantıda 11 aydır gerçekleşen faiz indirim serisi de sona ermiş oldu.

Kararın ardından dolar ve avro dalgalandı ancak bir değişim gözlenmedi. Dolar 6,83’e düştü sonra tekrar 6,85’in üzerine çıktı. Benzer bir şekilde dalgalanan avro da 7,66’ya gerileyip kısa bir süre içerisinde 7,68'li seviyelere döndü.

Merkez Bankası'ndan Para Politikası Kurulu toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, "Fiyat istikrarı ve finansal istikrar amaçları doğrultusunda bütün araçların kullanılacağı" belirtildi.

Açıklamada, “Her türlü yeni verinin ve haberin Kurul’un geleceğe yönelik politika duruşunu değiştirmesine neden olabileceği önemle vurgulanmalıdır.” Denildi.

ABD ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 5 daraldı Ekonomi Stratejist Dr. Hakan Özerol: "Dış ticaret ilişkilerini bozmadan içeride destek modelleri kurulmalı" Ekonomi Kovid-19'un ekonomik etkisi artıyor: IMF büyüme tahminini düşürdü Ekonomi Mobilya sektörü hareketlendi Ekonomi