Ege Üniversitesi'nde TGB'ye saldırı

Ege Üniversitesi Bornova Kampüsü'nde 29 Ekim çalışması yürüten TGB üyelerine yaklaşık 150 kişilik grup taş ve sopalarla saldırıda bulundu.

Abone ol

Kampüs içinde bulunan Grand Kafe'de çalışma yürütürken kafeye taş ve sopalarla saldıran 150 kişilik bir grup, kafenin camlarını kırdı.

Konuyla ilgili TGB Genel Sekreteri Mustafa Sevim'den açıklama geldi. Sevim şunları belirtti;

"Faşistler, ağababaları olan RTE'den aldıkları cesaretle devrimci gençliğe saldırıyorlar. Ataol Behramoğlu söyleşisi ve şiir dinletisi etkinliği için çalışma yapan ADK üyelerine taşlarla, cam şişeleriyle saldıran faşistler, üniversiteyi dingonun ahırı zannetmektedirler.

Kendilerini insan sanan bu zırtapozlar AKP'nin ve MİT'in enstrümanı haline gelmiş olan kendine sol maskesi takmış faşist oluşumlardır ve üniversitelerdeki yansımalarıdır. Taksim'de, ODTÜ'de halka öğrencilere saldıran polislerden hiçbir farkları olmayan bu okumuş cahil zorbalar, AKP'nin üniversitedeki gizli kolluk kuvvetidir.

Bizler meydanlarda AKP faşizminin enstürmanı polislere boyun eğmeyen devrimciler, üniversitelerde yine AKP'nin ve emperyalizmin, faşizmin enstürmanı olan bu asalak ve faşist gruba da boyun eğmeyiz. Ege Üniversitesindeki ve diğer tüm üniversitelerde bu teröristlerden illallah getirmiş öğrenci ve akademisyenlere inmiş teröristlerden kurtulmak için birleşin. Birleşin ve mücadele edin!

Özgürlüğümüz, bağımsızlığımız, cumhuriyetimiz, devrimimiz, bilimimiz ve üniversitelerimiz için faşizmin belini birlikte bükelim!

ulusalkanal.com.tr

Orgeneral Balanlı'dan Necdet Özel'e sert yanıt Gündem Erhan Tuncel cezaevine gönderildi Gündem 12 Eylül Davası'nda savcılık mütalaasını verdi Gündem Füzede geri adım sinyali Gündem