O süre yarın doluyor!

Şişecam grevi milli güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle 60 gün süreyle ertelenmişti. İşte o süre yarın doluyor. Peki, 5 bin 800 işçi süre dolduğu için Şişecam fabrikalarında yeniden greve çıkacak mı?

Abone ol

Şişecam grevi milli güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle 60 günsüreyle ertelenmişti. İşte o süre yarın doluyor. Peki, 5 bin 800 işçi süre dolduğu için Şişecam fabrikalarında yeniden greve çıkacak mı?

Çıkmaza giren Şişecam grevinde sona yaklaşılıyor. Grev için verilen 60 günlük erteleme kararı 26 Ağustos'ta doluyor.

5 bin 800 işçi, düşük ücret zammına karşı Şişecam fabrikalarında greve çıkmış, hükümetse "genel sağlığı ve milli güvenliği bozuyor" diyerek grevi 60 gün ertelemişti. 60 günlük 26 Ağustos'ta doluyor. Peki binlerce işçi yeniden greve çıkacak mı?

Grev olmayacak. Sırada ise iki ihtimal var; ya işçi ve işveren zam konusunda anlaşacak. Ya da konu, Yüksek Hakem Heyetine taşınacak. Yani 5 bin 800 işçinin ne kadar zam alacağına heyet karar verecek.

İşçi ve işveren tarafı son dakika anlaşmaya gidebilir. Keza, Kristal-İş Sendikası Bilal Çetintaş ile Şişecam Genel Müdürü Ahmet Kırman 26 Ağustos'ta yeniden görüşecek, işçiye verilecek zam masaya yatırılacak.

Haber: Hatice Kara

Kamera: Şengül Derin

“Barış için el ele verelim“ Ekonomi İş Bankası 90 yaşında Ekonomi 7 ayda bin 100 işçi öldü Ekonomi Artık taneyle satılıyor Ekonomi