Yüksek yargıya F Tipi kumpas

F tipi polislere yönelik yasadışı dinleme soruşturmasında, AKP'ye açılan kapatma davasına ilişkin çarpıcı bir bilgi ortaya çıktı.

Abone ol

F tipi yapının, AKP'ye açılan kapatma davasından önce Anayasa Mahkemesi üyelerine kumpas kurduğu ortaya çıktı.

Ankara’da HSYK Başmüfettişi Ali Rıza Karakan tarafından yürütülen telekulak soruşturmasında çarpıcı bilgilere ulaşıldı. Buna göre, 2008 yılında açılan kapatma davası öncesinde, AKP hakkında karar verecek olan Anayasa Mahkemesi üyeleri yasa dışı dinlendi.

Telefon dinlemeleri kapatmaya ilişkin karardan kısa bir süre önce başladı. Anayasa Mahkemesi Üyeleri'ne, İBDA-C üyeliği suçlanması yapıldı.

Dinlemelerin hedefindeki isimler ise Anayasa Mahkemesinin şimdiki Başkan vekili Serruh Kaleli ile Ahmet Akyalçın ve Askeri yargı kökenli Serdar Özgüldür oldu.

Daha sonra bu dinlemeler internete servis edildi. Hakim Serdar Özgüldür, 26 Nisan 2010'da internete sızdırılan telefon görüşmesinde AKP'nin kapatılmasını savunuyordu.

Ancak 30 Temmuz'da açıklanan kararda Özgürldür'ün oyu değişti. Dinlenen üç isim de “AKP'nin kapıtılmaması yönünde” oy kullandı.

Hakimlere yönelik bu şantaj, eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in "AKP kapatma davaso" itiraflarını hatırlattı.

Yılmazer 23 Mart 2014 tarihli programda, Anayasa Mahkemesini o dönemde etkilemenin tek yolunun İşçi Partisine operasyon yapmaktan geçtiğini Tayyip Erdoğan'a söylediğini belirtmişti. Erdoğan'ı ikna ettiğini anlatan Yılmazer “ Bu oparesyon AYM üyeleri üzerinde bir tesir yarattı va AKP kapatılmadı” ifadelerini kullanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

AYM karar verdi! Memura emeklilik müjdesi Gündem Suriyelilere kötü haber! Gündem Devlete kömür yerine taş sattılar! Gündem Facebook'tan bomba yenilik! Gündem