MHP’de muhalifler “hayır”dan emin

MHP’de parti içi muhalefet, parti tabanının referandumda büyük oranda “Hayır” oyu kullanacağı görüşünde. Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ “Türk milliyetçilerinin % 95'i tek adamlık sistemine hayır diyor” dedi. Genel Başkan adayları Sinan Oğan ve Koray Aydın da tüm ülkücüleri 18 Şubat'taki “Hayır” buluşmasına davet etti. MHP yönetimi ise muhaliflerin tutumundan tedirgin.

Abone ol

MHP’de parti içi muhalefet sahaya inmeye hazırlanırken genel başkan adaylarından bir “Hayır” çıkışı daha geldi.

Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, "Bu, Akşener, Özdağ, Oğan ve Aydın hareketi değil. Bütün dinamiklerin katıldığı bir süreç olacak. Türk milliyetçilerin yüzde 95'i tek adamlık sistemine hayır diyor. 81 ilde çalışacağız. MHP'ye oy vermeyen milliyetçiler de hayır oyu kullanacak" dedi.

"Türk Milliyetçileri 'Hayır diyor' Organizasyonu Komitesi"ni kuran muhalifler Sözcü gazetesne konuştu.

Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan ise tüm ülkücüleri 18 Şubat’ta başlayacak “Hayır” kampanyasına çağırdı. ““MHP'nin yok olup gitmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Genel başkan adaylarından Koray Aydın da “Hayır'da en az yüzde 90'ı yakalarız” ifadelerini kullandı.

Başkanlık sisteminde AKP’nin ortağı olan MHP Genel Merkezi’nde ise rahatsızlık hakim. MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin mevcut yönetime yönelik eleştirilere yanıt verdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin, "Partimize yönelik bilhassa CHP üzerinden yürütülen kampanyanın aksine, MHP’nin bugüne kadar söyledikleri arasında hiçbir tezat yoktur" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Meteorolojiden kar erimesi uyarısı Gündem Facebook’ta sahte profille çocuklara cinsel istismarda bulunan şahıs tutuklandı Gündem AKP MYK toplantısı sona erdi Gündem Düdük tencere 2000 yıl öncede kullanılıyordu Gündem