Maduro meydan okudu

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Amerika ve Avrupa Birliği'nin ülkesine karşı yürüttüğü kampanyaya meydan okudu. Devrim ilkelerinden ve anayasadan taviz vermeyeceklerini belirten Maduro, "Belki de yeni ve daha güçlü bir devrimin zamanı gelmiştir" dedi.

Abone ol

Venezuela'da Amerika yanlısı muhalefet Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu devirmek için harekete geçti. Muhalefet, anayasanın değiştirilmesi için referandum kampanyası başlattı. Fakat hükümet referanduma gidilmeyeceği kararı aldı. Muhalefetin Amerikancı anayasa girişimini engellemek için ülkede 60 günlük olağanüstü hal ilan edildi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, gelişmeleri uluslararası interaktif basın toplantısında değerlendirdi.

Maduro, başta Amerika olmak üzere sömürgeci devletlerin tekeller ve medya patronlarını kullanarak petrol üreten ülkelerini hedef aldığını söyledi. Bu yöntemle ülkelerde kaos çıkarıldığını belirten Maduro, "daha sonra bu kaos durumu ülke içişlerine karışma ve iktidara müdahale için bahane olarak kullanılıyor" dedi. Maduro, bunun örneklerinin daha önce Libya, Irak ve Suriye’de yaşandığını vurguladı.

Venezuela'ya da saldıranların aynı odaklar olduğunu belirten Devlet Başkanı Maduro, Beyaz Saray'ın darbeler için planlama ve yürütme merkezi olduğunu ifade etti, "Karşımızdaki canavar bütün dünyanın önünde titremesini bekliyor, ama bu gerçekleşmeyecek" dedi.

Bolivar devrimini teslim etmeyeceklerini söyleyen Maduro, Batı medyasını eleştirdi.

Karşı devrimci sağcı kampanyayı bir halk hareketiymiş gibi resmeden Batı medyası son 4 ay içinde Venezuela’yla ilgili 1315 habere imza attı. Bunların yüzde 97’si olumsuz ve temelsiz haberler. Venezuela bağımsızlığını ve istikrarını, barışı korumak istiyor. Bizler devrim ilkelerimizle, Venezuela’yı her zaman gerçeklerle savunduk. Dünyadaki tüm liderleri de bu yolda Venezuela’yla dayanışmaya çağırıyoruz.

Maduro, Amerika'yı "Venezuela anayasasını çalışmaya" çağırdı. "Bölücü referanduma izin vermeyeceğiz" diyen Venezuela lideri, "Belki de daha güçlü bir devrimin zamanı gelmiştir" diye konuştu. Maduro, soru-cevap kısmında da "büyük lider" dediği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e selam gönderdi.

ulusalkanal.com.tr

Trump, Kore DHC politikasını değiştirmeyi planlıyor Dünya Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maizière: Türkiye'nin farkı Atatürk Dünya Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maizière: Türkiye'nin farkı Atatürk Dünya Paris alev alev yanıyor Dünya