Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye şaşırtıcı teklif!

Avrupa Birliği Bakanı Beril Dedeoğlu, Türkiye ilerleme raporuyla ilgili AB komiserlerinden Türkiye'ye yapılan şaşırtıcı teklifi açıkladı. Dedeoğlu, rapor yayımlanmadan önce bir komiser yardımcısının kendisine "‘Göç meselesini halledersek raporu yumuşatalım" dediğini aktardı. AB Bakanı ayrıca "rapor ağır, üzüyor, ama yol gösterici” ifadesini kullandı.

Abone ol

Avrupa Birliği Türkiye ilerleme raporunu yayımlamadan önce Ankara ile mülteci pazarlığına girişti. Pazarlık teklifi doğrudan AB Bakanı Beril Dedeoğlu'na yapıldı. Dedeoğlu ayrıntıları bir grup gazeteci ile paylaştı.

Dedeoğlu mülteci kriziyle ilgili fasılların tartışıldığı bir sırada komisyonundan bir yetkilinin ilerleme raporunun bahsini açtığını söyledi.

"TÜRKİYE'YE PAZARLIK TEKLİFİ: Görüşmelerde biz göç konusu, fasıllarla cebelleşiyorduk. (...) Komisyondan genç birisi ilerleme raporunun göç konusuna denkleştirme girişiminde bulundu. ‘Göç meselesini halledersek şu İlerleme Raporu’nun içini yumuşatır mıyız’ gibi bir şey söylendi."

Bakan Dedeoğlu şaşırdığı bu teklif karşısında verdiği tepkiyi de aktardı.

"KİM KORKAR YAYIMLAYIN: Ben bir anda nasıl bir çıkış yaptıysam, diplomat olmamanın avantajını kullandım herhalde. 'Yayınlayın kim korkar, yani neysek oyuz' tavrına bir girdim. Sayın Komiser bana 'Siz galiba sert bir hocaydınız' dedi."

Rapordaki eleştirilerin, Türkiye’nin geleceği açısından bir kırılma noktasına işaret ettiğini belirten Dedeoğlu, "Evet, rapor ağır, üzüyor, ama yol gösterici” ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Türkan Saylan'ın evi satılıyor Gündem MHP'de Sinan Oğan sahneye çıkıyor! '500 civarında delegenin imzasını topladı' Gündem Sebahat Tuncel gözaltına alındı Gündem FIFA: Başkanlık için yarışan 5 aday açıklandı Gündem