Mangkhut Tayfunu

Filipinler'in kuzey kıyılarını etkisi altına alan Mangkhut Tayfunu'nda ilk belirlemelere göre 3 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Tayfun nedeniyle 64 binden fazla kişi güvenli yerlere tahliye edildi.

Abone ol

Gücünden dolayı "Süper" olarak adlandırılan Mangkhut Tayfunu, sabah erken saatlerden itibaren Filipinler'in kuzey kıyılarını etkisi altına aldı.

Filipinler Ulusal Afet Risk Azaltma ve Yönetim Kuruluna yetkilileri Luzon Adası'ndaki Cordillera bölgesinde, tayfun nedeniyle meydana gelen toprak kaymasında 2 acil durum yetkilisinin öldüğünü açıkladı. Metro Manila'dan geçen Marikina Nehrinde de bir kız çocuğunun boğulduğu belirtildi.

Tayfun nedeniyle 4 kişinin yaralandığını kaydeden yetkililer, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe duyduklarını belirtti. Yerel kaynaklar Baguio şehrinde 6 kişinin kaybolduğu bilgisini paylaştı.

Cordillera'da 40'dan fazla toprak kayması yaşandığı, kapanan yolların açılması için çalışma başlatıldığı açıklandı.

Şimdiye kadar yaklaşık 5 milyon kişinin etkilendiği tayfun nedeniyle ülkenin kuzeyinde 64 binden fazla kişi güvenli yerlere tahliye edildi.

Saatteki hızı 170 kilometreye gerileyen Mangkhut Tayfunu nedeniyle eğitime ara verildi, çok sayıda uçak seferi de ertelendi.

Hawaii'de bulunan Müşterek Tayfun Uyarı Merkezi, Pasifik Okyanusu'nun kuzeyinde ortaya çıkan tayfunun, kategori 5 kasırga gücündeki süper tayfuna dönüştüğünü duyurmuştu.

ulusal.com.tr

İsrail, Filistinli iki genci öldürdü Dünya Kanada askeri kolejinde Kuran-ı Kerim'e yapılan çirkin saldırı Dünya Gazze'nin en büyük hastanesi ciddi akaryakıt kriziyle karşı karşıya Dünya Uçakta eylem yapan İsveçli Elin Ersson hakkında dava açılacak Dünya