Donanmaya büyük katkı geliyor! İsmail Hakkı Pekin: Türkiye için, TSK için bir dönüm noktası

Türkiye'nin en büyük askeri gemisi Havuzlu Çıkarma Gemisi'nin klaslama hizmeti sözleşmesi imzalandı. Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından ihale edilen gemi, 6 yıl içinde silahlı kuvvetlere teslim edilecek. 20'ye yakın helikopter, çıkarma gemisi, tank ve yaklaşık 5 bin kişi taşıma kapasiteli gemi, Türk donanması için hayati öneme sahip olacak.

Abone ol

Türkiye’nin en büyük askeri gemisi Havuzlu Çıkarma Gemisi’nde önemli bir adım atıldı.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından ihale edilen geminin klaslama hizmeti sözleşmesi imzalandı.

Törene geminin inşasını Sedef Gemi İnşaatı Anonim Şirketi kazandı. Gemi inşaatı bittiğinde Deniz Kuvvetleri’nin en büyük harp gemisi olacak. Gemi 6 yıl içinde Donanma'ya teslim edilecek.

Söz konusu geminin sahibi olan yalnızca 9 ülke var. Donanma için oldukça da önemli bir yere sahip. Ulusal Kanal Yayın Kurulu Başkanı ve Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, projenin asıl sahiplerini açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

Ergenekon'da sona doğru! Yargıtay'ın karar için tarih vermesi bekleniyor! Gündem Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı: AKP kanuna aykırı bir şekilde dini söylemler kullanıyor Gündem Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay "siyasi manipülasyon var" dedi, gerçek rakamları açıkladı Gündem Erdoğan, Suriye'de kurulan kantonlara izin verilmeyeceğini söyledi Gündem