Vatandaş banka mağduru

Yargıtay emsal karar verdi, "yurttaşlar kredi kartı aidatlarını geri alacak" denildi. Ancak çıkan emsal kararlara rağmen bankalar, ne kart aidatlarını ödüyor, ne de kredi masraflarını. Yetmezmiş gibi durumu firsat bilen hukuk büroları devreye giriyor. Peki vatandaş parasını nasıl geri alacak? İşte yanıtı!

Abone ol

Erkan Ünlücan. 67 yaşında. Yargıtay'ın kararını haberlerden duyup bankanın yolunu tuttı. Bugüne kadar ödediiği aidatlar ve kredi masraflarını talep etti ama parasını alamadı.

O aynı durumdaki milyonlarca vatandaştan sadece biri.

Bankalara kredi masrafı ve aidat olarak aldığı paraların hukuksuz olduğunu kesinleştiren Yargıtay kararları, 2004 ile 2014 yılları arasını kapsıyor. Yani vatandaş 10 yıl boyunca ödediği paraların iadesini isteyebiliyor. Ama süreç oldukça zor!

Çünkü, bankalar yıldırma politikası uyguluyor.

Peki paranın iadesi için nasıl bir yol izlemek gerekiyor? Tüketiciler Birliği Federasyonu Başkanı Avukat Bülent Deniz, üç adımlık bir yol haritası çiziyor.

Dilekçelere internetten, kaymakamlıktan hatta e-devlet üzerinde de ulaşılabiliyor.

Dava süreleri de bir o kadar sıkıntılı. Bir davanın sonuçlanması büyükşehirler de 1 yılı aşabiliyor. Bu noktada devreye forsatçılar giriyor.

Bu miktarları ödediğiniz takdirde size bankalardan paranızı geri almayı vaad ediliyor. Ancak bu da imkansız.

HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN

KAMERA: BÜLENT ÜNAL-ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr

İşçiler çifte bayram yaptı! Ekonomi İş güvenliği düzenlemesinde neler var? Ekonomi Dünyada dördüncüyüz! Ekonomi Hükümet 3 santrali daha satışa çıkardı! Ekonomi