Filistin'de son durum

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un sunduğu, İsrail ile Hamas'ın kabul ettiği ateşkes bugün saat 8 itibariyle başladı. 12 saatlik ateşkes boyunca Filistinli sivillere su, ilaç ve gıda gönderilmesi planlanıyor. Ateşkesle birlikte sağlık görevlileri de bombalanan yerlere ulaştı, enkaz altından 100 Filistinlilin cenazesi çıkarıldı, ölü sayısı bini geçti, yaralı sayısı 6 bine yaklaştı.

Abone ol

Filistin'de geçici ateşkes sağlandı.

Ateşkes teklifi Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun'dan geldi. AKP Hükümeti ve Katar'ın devreye girmesiyle Hamas ateşkes planını kabul etti.

Katar'daki zirve öncesinde Milliyet Gazetesi'ne konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in ablukayı kaldırma karşılığında, Gazze'deki tünelleri imha edebileceğini söyledi.

12 saatlik geçici ateşkes Hamas ve İsrail'in ateşkes planını kabul etmesinin ardından sabah saat 08.00 itibarı ile yürülüğe girdi.

Geçici çözüm, daha önce Mısır'ın önerdiği, İsrail ve Filistin Milli Birlik Hükümeti'nin kabul etmesine rağmen Hamas'ın reddettiği kapsamlı ateşkes planının çok daha gerisinde kaldı.

İsrail ordusu 12 saatlik ateşkes süresince tespit ettiği tünelleri etkisiz hale getirmeye devam edeceğini açıkladı.

Ateşkes akşam saat 08.00'de bitecek, saldırılar ateşkesin bitmesiyle yeniden başlayabilir. Ateşkes süresince, Filistinlilere ilaç, su, gıda ve ilk yardım hizmetinin götürülmesi planlanıyor. Ancak, ambulansların, Gazze Şeridi'nde İsrail ordusuna ait birliklerin bulunduğu noktalara girmesine izin verilmiyor.

Filistin İçişleri Bakanlığı, ateşkes süresince Filistinli vatandaşların maaşlarını bankalardan çekebileceğini, güvenlik güçlerinin afet alanlarında yoğun faaliyet yürüteceğini açıkladı.

Ateşkesin başlamasıyla enkaz altındaki 100 Filistinlinin cesedine ulaşıldı. İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı bini geçti.

Cuma günü 2 İsrail askerinin daha Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda hayatını kaybetmesiyle İsrail'in kaybı 37'ye ulaştı.

ulusalkanal.com.tr

Paris'te Filistin zirvesi Dünya IŞİD Camii'leri yıkıyor Dünya Bir uçak daha düştü! Dünya ABD'nin Libya Büyükelçiliği tahliye edildi Dünya