Bakan Selçuk'tan 'Kısa Çalışma Ödeneği' açıklaması

Kısa Çalışma Ödeneğine başvuran firmaların sayısı 270 bine yaklaştı. Ödeneğe en çok imalat sektöründe yer alan firmalar başvurdu.

Abone ol

Koronavirüsün ekonomik etkilerinden, çalışan kesimin korunması için başlatılan Kısa Çalışma Ödeneğine başvurular sürüyor. Bugüne kadar 268 binin üzerinde firma, 3 milyon 44 bin 420 çalışanı için bu ödeneğe başvurdu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sosyal medya hesabından Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili paylaşımda bulundu.

268 bin 717 firmanın başvuru yaptığını belirten Selçuk, başvurular sayesinde bu ödenekten faydalanacak işçi sayısının 3 milyonu geçtiğini söyledi.

Kısa Çalışma Ödeneğinin sektörel ve çalışan sayısına göre dağılımı ilk kez paylaşıldı. Her sektörden başvuru yapılabileceğinin altını çizen Bakan Selçuk, yüzde 40 ile imalat sektörünün başvuru listesinde ilk sırada olduğunu belirtti.

Listenin ikinci sırasında yüzde 15 ile toptan ve perakende ticaret, üçüncü sırasında yüzde 12 ile konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetleri, dördüncü sırasında yüzde 6 ile eğitim yer alıyor.

Çalışan sayısına göre ise en çok başvuru yüzde 51,3 ile 3'ten az çalışanı olan firmalardan yapıldı. Son sırada ise yüzde 1,5 ile 100'den fazla çalışanı bulunan firmalar yer aldı.

Bakan Selçuk, başvuruları elektronik ortamdan almaya devam ettiklerini ifade etti.

ulusal.com.tr

Yeşilova Belediye Başkanı ve eşine silahlı saldırıyla ilgili yeni gelişme Gündem İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan flaş iddialara yanıt Gündem Bakan Varank: Mayıs sonuna kadar beş bin cihaz üretilmiş olacak Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni koronavirüs açıklaması: Türkiye gücünü göstermiştir Gündem