Proje doğrudan iptal edildi

Antalya Kızılcık Yaylası'ndaki mermer ocağına verilen 'ÇED Gerekli Değildir' raporu ve maden arama izin belgesi iptal edildi. Daha önce Mermer ocakları ile ilgili projelerde yürütmeyi durdurma kararları verilmişti. Mahkemenin projeyi doğrudan iptal etmesi bir ilk oldu.

Abone ol

Antalya’da mahkeme ağaç katliamına karşı bir ilke imza attı. Mahkeme, mermer ocağına karşı açılan davada, yürütmeyi durdurma vermeksizin projeyi doğrudan iptal etti.

Kızılcık Yaylası'nda mermer ocağı yapmak isteyen firmaya ’ÇED Gerekli Değildir’ raporu, ardından da Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca maden arama izin belgesi verilmişti.

Binlerce sedir ve kızılçam ağacını tehdit eden projeye karşı bölge halkı harekete geçti. Valilik ve bakanlık kararlarına karşı dava açıldı.

Antalya 2’nci İdare Mahkemesi; Bartu Mermer firmasına verilen ’ÇED Gerekli Değildir’ raporu ile maden izin belgesinin iptaline hükmetti.

Karar benzer davalar açısından bir ilk olma özelliği taşıyor.

Doğa için önemli bir karar da Bursa'da alındı.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesinde kurulmak istenen ve çevrecilerin tepkisini çeken, Kömürlü Termik Santral Projesi yargı engeline takıldı.

Bursa 2'nci İdare Mahkemesi, bilirkişinin raporu hazırlanana kadar yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

32 dönüm alanı kapsayan ve 120 milyon dolar harcanan proje için 3 yıl önce adım atılmıştı.

ulusalkanal.com.tr

14 yaşındaki madde bağımlısı polise saldırdı Yurt Görev şehidi Astsubay Malatya'da toprağa verildi Yurt Özel harekat polisi son yolculuğuna uğurlandı Yurt Atatürk Havalimanı'nda Polnet çilesi Yurt