Vatan düşmanları "mazlum" gösterilemez!

Abone ol

Çorluda 12 Şubat 2016 tarihinde Ensar Vakfı ve Çorlu Anadolu İmam Hatip lisesi mezunları ve mensupları derneğinin düzenlediği “istiklal Mahkemelerinin kararttığı hayatlar” konulu konferans Cumhuriyete ve Mustafa Kemal Atatürk’e açıkça meydan okumaktır. Buradaki amaç Atıf Hocaları mazlum göstererek, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet devrimi hedef alınmaktadır. Vatan Partisi olarak bu tür girişimlerin karşısındayız. Cumhuriyet düşmanlarını yeniden canlandırma girişimleri sonuçsuz kalacaktır. Sonunda Cumhuriyet değerleri kazanacaktır. Cumhuriyete karşı savaş ilan edenler bunu bilmelidir.

Vatan Partisi Çorlu İlçe Başkanlığı yaptığı açıklamada Çorlu’da yapılan İskilip'li Atıf Hoca anma konferansına karşı bir bildiri yayınladı. Vatan Partisi Çorlu ilçe yönetimi yaptığı toplantının ardından şu değerlendirmeye yer verdi.

AMAÇ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü KARALAMAK

Cumhuriyet devri tarihimizin en büyük saptırma ve yalanlarına âlet edilmiş isimlerinden biri de Âtıf Hoca diye bilinen İskilip'li Âtıf'tır. Bu zatın dirisinden İngilizlerle onlara destek veren Damat Ferit ekipleri yararlanmıştı, şimdi de ölüsünden emperyalistler ve onun yolundan giden başka bazı ekipler yararlanıyor. Hedef belli: Âtıf Hoca'yı 'mazlum' göstererek onu asanları, özellikle Mustafa Kemal'i lekelemek, itham etmek.

CUMHURİYET YOK EDİLMEK İSTENİYOR

Son günlerde Âtıf Hoca'nın itibarının (!) iadesinden söz ediliyor. Memleketi olan Çorum'da adı parklara, hastanelere veriliyor. Cumhuriyet Parkı'nın adı değiştirilip 'Âtıf Hoca Parkı' yapılıyor. (6 Mayıs 2012 tarihli gazeteler) Yani, örtülü bir biçimde Cumhuriyet'e tokat atılıyor.

MİLLİ MÜCADELEYE KARŞI ÇIKMIŞ ZAT

Belgelere dayalı gerçek şudur: İsikilipli'nin Şapka Risalesi'inden yargılandığı mahkeme Giresun İstiklal Mahkemesi'dir ve bu yargılamanın tarihi 16-18 Aralık 1925'tir. İskilip'li, bu yargılama sonunda, Şapka Risalesi'nin, geçmiş bir tarihte yazıldığı ve binaenaleyh buna dayanılarak yeni kanun muvacehesinde suçlama yapılamayacağı gerekçesiyle beraat ettirilmiş ve mahkeme heyetiyle aynı gemide İstanbul'a dönmüştür. Ne var ki, hayatı bir yığın kanunsuzluk içinde, özellikle Millî Mücadele'ye karşı çıkışla geçmiş bu zât, başka suçları tespit edildiğinden yeniden derdest edilip bu kez, Ankara İstiklal Mahkemesi'ne sevk edilmiştir. Burada yargılanması 1926 yılı Ocak ayında başlamış ve Şubat ayı başlarında suçu sabit görülerek Ceza Kanunu'nun 55. maddesine uygun şekilde mahkûm edilmiştir.

İdam hükmü, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin Teşkilat-i Esasiye Kanunu'nu tamamen veya kısmen tağyir gerekçesiyle verilmiştir. İskilipli, aynı suçtan hüküm giyen Babaeski müftüsü Ali Rıza Efendi ile birlikte 4 Şubat günü Ankara'da Meclis binası yakınlarındaki Karaoğlan Çarşısı'nda asılmıştır.

İSKİLİP'Lİ ATIF HOCA ‘YUNAN İŞGALİNE KARŞI ÇIKILMAMALI’

Aynı kararla aynı gün idam edilen Babaeski Müftüsü Ali Rıza ile Âtıf Hoca'nın Millî Mücadele'de batı Anadolu'yu işgal etmiş olan Yunan ordusuna direnilmemesi için faaliyet gösterdikleri mahkemece belgelenmiştir. Müftü Ali Rıza'nın, Yunan işgaline karşı çıkanları şikâyet ederek cezalandırdığı da belgelenmiştir. Bu müftü, Millî Mücadele devam ederken vatana ihanet suçundan on yıl ceza yemiş, fakat genel aftan yararlanarak kurtulmuştu. Hoca Âtıf ise başında bulunduğu Teâlî-i İslam Cemiyeti'nin (ada bakın!) imkânlarını kulla-narak İngiliz ve Yunan işgallerine karşı çıkılmaması için çalışmış, bu yolda hazırlattığı beyan-nameleri Türk köylerine dağıtmıştır. Mahkeme bunların tümünü belgelemiş ve hükmünü buna göre vermiştir.

Adamın, 'Şapka Risalesi' dışında suçları varsa ve bunlardan mahkûm olmuşsa, mahkeme ne yapsın! Ve Şapka Risalesi ne yapsın!

BAŞARAMAYACAKLAR

İskilip'li Atıf Hoca ile ilgili gerçekler ortadayken Çorlu’da Vatan düşmanlarının anılması ne demektir. Cumhuritimez karşı bu büyük öfke nedendir. Amaçları bellidir. Yıllardır Mustafa Kemal Atatürk’e karşı yürütülen Emperyalist oyunların Türk Milleti farkındadır. Ama şunu iyi bilsinler Türk Milleti bu oyuna gelmeyecek. Vatan Partisi olarak bu duruma izin vermeyeceğiz. Gerçekleri hiçbir zaman karartamayacaklar.

Vatan Partisi Çorlu İlçe Başkanlığı adına

İlçe Başkanı İmdat Şahin

Tödürge Gölü buz tuttu Yurt Sevgililer günü için en anlamlı hediyeleri onlar yaptı Yurt Çanakkale lodos, Bozcaada'ya deniz ulaşımını aksattı Yurt Kuğular, Rusya'dan Van Gölü'ne geldi Yurt