Hükümet, TSK'nın yapısını felç eden kararnamede değişikliğe gidiyor

AKP, Türk Ordusu'nun yapısını felç eden kararnamelerle ilgili yeniden düzenlemeye gidiyor. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, kuvvet komutanlıklarının personel ve lojistik yönden bakanlığa; harekat , planlama ve istihbarat açıdan ise Genelkurmay'a bağlanacağını söyledi. Meclis Milli Savunma Komisyonu üyeleri ile görüşen Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da, çıkartılan kararname için görüşlerinin alınmadığını açıkladı.

Abone ol

Kuvvet komutanlıkları idari yönden bakanlığa; harekat, planlama ve istihbarat açısından ise Genelkurmay'a bağlanacak. Gelen tepkilerin ardından AKP, Türk Ordusu'nun emir komuta zincirine darbe vuran kararnamelerde düzenlemeye gidiyor.

Meclis Milli Savunma Komisyonu üyeleri, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı ayrı ayrı ziyaret etti.

Ziyaretlerde, kuvvet komutanlıklarının MSB'ye bağlayan kararnamelere ilişkin eleştiriler gündeme geldi.

Cumhuriyetin haberine göre Bakan Işık, kararnamelerdeki aksaklıkları giderecek yeni bir hazırlık içinde olduklarını ve bu çalışmaları Meclis'e getireceklerini söyledi.

Haberde, Işık'ın kuvvet komutanlıklarını hareket, planlama ve istihbarat açısından Genelkurmay'a; personel ve lojistik yönünden ise MSB'ye bağlanacağını söylediği belirtildi.

Komisyon heyetinin Akar ziyaretine ilişkin de dikkat çeken notlar paylaşıldı. Kararname hakkında görüşlerinin alınmadığını söyleyen Orgeneral Akar, ortak bir yol bulmak için hükümete sunmak üzere bir çalışma içinde olduklarını ifade etti.

Bu yöndeki bilgiyi CHP milletvekili Dursun Çiçek de Meclis’te yaptığı açıklamada doğrulamıştı.

ulusalkanal.com.tr

Aydınlık, 30 yıllık arşivinden FETÖ'nün röntgenini çıkardı Gündem Ali Özgündüz: Zekeriya Öz ve Adil Öksüz yakalandı Gündem Darbeci Gökhan Sönmezateş'in bu görevleri FETÖ-PKK ilişkisini gün yüzüne çıkardı Gündem 11 havalimanına yerden havaya roket atan sistemler kuruluyor Gündem