Kıbrıs için yol haritası masada

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, iki gün sürecek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyaretine başladı. Çavuşoğlu, Başbakan Ersan Saner ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu ile de görüştü. Çavuşoğlu’nun ziyaretinin ana gündem maddesi Kıbrıs olacak. Kıbrıs'ta iki devletli çözüm konusunda gerçekleştirilecek müzakerelere ilişkin yol haritası masaya yatırılıyor. Ayrıca, Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yaptığı yatırımlar da gündemde...

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gitti. İki gün sürecek temaların gündemi Kıbrıs'ta çözümün yol haritasını çizmek.

Bakan temaslarına Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu ziyaret ederek başladı. Meclis Başkanı Sennaroğlu, bir 47 yıl daha beklenmeyeceğini söyleyerek kararlılık mesajı verdi:

- Takdir edersiniz ki bir 47 yıla daha hiç kimsenin tahammülü kalmamıştır. Olası bir çözümde bizi mutlu eden, Türk tarafı olarak olmazsa olmazımız ve kırmızı çizgimiz, Türkiye'mizin etkin ve fiili garantisinin olmasıdır.

Çavuşoğlu ,Birleşmiş Milletler'in, Türkiye'nin teklifi üzerine 5+1 gayri resmi toplantı düzenleme gayretini hatırlattı. KKTC'nin haklarının sonuna kadar korunacağını söyledi:

- BM Genel Sekreteri'nin böyle bir toplantıyı mart ayında mümkünse gerçekleştirme arzusu var. Tabi New York'taki, ABD'deki Kovid-19 durumuna göre. Biz Cenevre'de olabilir diye önerdik. Sonuçta, zaman yaklaşıyor. Öncesinde burada sizlerle beraber bu süreçte Türkiye ve KKTC olarak nasıl bir tutum sergiliyoruz, nasıl bir tutum sergileyeceğiz, hangi adımları attık, atıyoruz bunların değerlendirilmesini de bu ziyaretin marjında inşallah yapacağız.

Dışişleri Bakanı daha sonra KKTC Başbakanı Ersan Saner ile de bir araya geldi.

Saner, Kıbrıs halkı için Türkiye'nin desteğinin hayati olduğunu belirtti:

- Bu desteklerin sizlerden devamını rica edeceğiz ki, KKTC'nin dünyada görünürlüğünün arttırılması ve artık iki devletli bir çözüme ulaşmak için neler yapabileceğimizi çok net bir şekilde ortaya koyalım.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Almanya'da Gündem Boğaziçi'ndeki gösterilerde 159 şüpheli gözaltına alındı Gündem Ege'de 4,7 büyüklüğünde deprem Gündem CHP'den istifalara ilişkin açıklama: ''Sel gider kum kalır, kişiler gelir geçer'' Gündem