Osmangazi Köprüsü'nün maliyeti vatandaşın cebinden çıkıyor

Bayram tatili süresince ücretsiz geçiş yapılan Osmangazi Köprüsü, artık ücretli. Geçiş ücreti otomobiller için 88 lira 75 kuruş. Ancak köprü ücreti, bağlantı yolları ile birlikte cep yakan cinsten.

Abone ol

Bayram tatilinin bitmesiyle birlikte Osmangazi Köprüsü'nden geçişler ücret alınmaya başlandı.

Geçiş ücreti otomobiller için şimdilik 25 dolar. Ancak bu fiyat yıl sonunda 40 dolara çıkacak.

Haberde 2010 yılında yüklenici firmayla yapılan sözleşmede belirlenen ücretin 35 dolar olduğu belirtiliyor.

2008 yılı baz alınarak belirlenen ücret, her yıl ABD’deki tüketici fiyatları endeksindeki artışı kadar yükseliyor. Bu hesaba göre Haziran sonu 39 dolara ulaşan rakam yıl sonunda 40 doları bulacak.

Yetkililer sözleşmedeki fiyatı yüksek bularak geçiş ücretini 25 dolar olarak belirledi. Bu durumda köprüden geçen araç başına 14-15 dolarlık fark da Hazine tarafından ödenecek.

Günlük geçen araç sayısı 40 binden az olursa, devlet araç başına firmaya 40 dolar ödeyecek.

Köprünün bir diğer bilançosu ise köprüye bağlanan otoyollar.

Gişeleri körfezin Altınova mevkinde olan Osmangazi Köprüsü’nden İstanbul yönüne gelen vatandaşlar tek seferde hem köprünün, hem köprüye gelirken kullandıkları otoyolun ücretini ödüyor.

Bursa yönüne giden araçlar ise köprünün parasını ödedikten sonra devam ettikleri otoyol için çıktıkları turnikelere göre ayrı ücret ödüyor.

ulusalkanal.com.tr

Sezonun tulum peyniri raflarda Ekonomi İspanya Türk sepetleri ile fındık toplayacak Ekonomi 'Doğalgazda yapılacak indirimde mutakabat sağlanamadı' Ekonomi Muz üreticilerine nematodla mücadele eğitimi Ekonomi