Sosyal medyadaki terör destekçilerinin ihbarı için online uygulama başlatıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden terör destekçiliğine karşı önlemleri arttırdı. Terör destekçilerinin ihbar edilmesi için online ihbar uygulaması başlatıldı. Uygulama, telefon ve tabletlere de kolaylıkla yüklenebiliyor.

Abone ol

Milyonlarca kişinin kullandığı sosyal medyada terör örgütlerinin propandasını yapanlar veya yapılan terör eylemine açık destek verenlere göz açtırılmayacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden karışıklık ve kaos yaratmak isteyenlerin başını ağrıtacak bir uygulamaya imza attı.

Uygulanın telefon veya tabletinize indirilmesi oldukça kolay.

Uygulama aynı zamanda basit ve anlaşılır. Mesela, sosyal medyadaki bir kişi veya adresin terör eylemlerine açıktan destek verdiğini gördünüz. İndirdiğiniz uygulama üzerinden ihbar formunu doldurarak göndermeniz yeterli. Aynı işlemi bilgisayarınızdan yapmak istiyorsanız da www.egm.gov.tr adresine girmelisiniz.

Emniyet güçlerinin terör örgütlerin yaptığı propagandalara son vermek için başlattığı bu uygulamaya, bazı itirazlar da var. Çoğu vatandaş bu uygulama ile herhangi birinin tartışmalı olduğu veya sevmediği bir kişiyi ihbar edebileceğini düşünüyor.

HABER: DENİZ ADALI-KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr

Twitter neden açılmıyor? (Twitter sorunu 23 Aralık 2016) Bilim ve Teknoloji 2017'ye bir saniye daha ekleniyor! Bilim ve Teknoloji Samanyolu yakınında süper galaksi kümesi keşfedildi Bilim ve Teknoloji Yumurta kabuğundan kağıt üretildi Bilim ve Teknoloji