"Sektörde faaliyet gösteren birçok şirket iflasın eşiğinde"

Türkiye Enerji Vakfı, sektörde faaliyet gösteren birçok şirketin iflas edebileceği uyarısında bulundu. Piyasanın yüzde ellisini elinde bulunduran enerji şirketleri yüksek kur ve hükümetin piyasaya yaptığı müdahaleler nedeniyle iflasın eşiğine geldi. Uyarılarda bulunan Vakıf, alınması gereken önlemleri de sıraladı.

Abone ol

Elektrik üretim ve dağıtım sektörünün yüzde ellisini elinde tutan enerji şirketleri iflasın eşiğinde.

Türkiye Enerji Vakfı yayın organı, Enerji Panorama’da sektörün son durumu hakkında bilgiler verdi, uyarılarda bulundu.

Raporda elektrik üretim ve dağıtım sektöründe yatırım rekoru kırıldığı belirtildi. Ancak yatırımlar sırasında sektörün on üç milyar dolar borçlandığı bilgisine yer verildi.

Dergide, dolar kurunun artması, devlet tarafından baskılanan elektrik-doğalgaz tarifeleri, karar alma süreçlerindeki gecikme ve gereği gibi yapılmayan fizibiliteler nedeniyle sektörde pırıltılı günlerin geride kaldığı ifade edildi.

“Yerli kaynakların kullanımını artırma” sözüne rağmen, ithal kaynakların kullanımının artığı tespitine yer verildi. Dergide; elektrik santrallerini işleten firmaların bir bölümünün finansal zorluklar yaşarken, bazı firmaların da bankaların takip listesine girdiğini belirtildi. İflas uyarısında bulunuldu.

Sektörle ilgili kurtuluş reçetesi de maddelendirildi. Buna göre “Elektrik sektöründe kararlar teknik ve ekonomik kıstaslar göz önüne alınarak verilmeli. Sektörde mevzuatın çok sık değişmemesi gerektiği" kaydedildi.

ulusalkanal.com.tr

TSK açıkladı! İşte 7 günlük liste Gündem Avrupa Birliği Bakanı Bozkır'dan 'ABD ile müzakere' açıklaması: Ancak bizim amacımıza... Gündem 2,5 milyon ağaç kesilerek yapılan köprü inşaatında son aşamaya gelindi Gündem Hava operasyonları sonrası teröristlerin yaşadığı panik, telsiz konuşmalarına işte böyle yansıdı Gündem