Mevlüt Çavuşoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu'ndan art arda Fransa'ya tepkiler

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fransa'ya tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Soykırım ve tarih konusunda Türkiye'ye ders verebilecek en son ülke Fransa'dır. Çünkü Ruanda'da, Cezayir'de olanları unutmadık. Fransa kendi karanlık tarihine baksın, Türkiye'ye ders vermeye kalkmasın" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu da "Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, 24 Nisan’ı 'Ermeni soykırımını anma günü' ilan etmesi asla kabul edilemez! Türkiye ile Ermenistan arasındaki sorunların çözümü üçüncü ülkelerin haddini aşan müdahaleleriyle değil, kendi aralarındaki diyalogla mümkündür." paylaşımı yaptı

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, şunları belirtti:

"Bugün Orta Doğu ve Akdeniz bölgesini en çok etkileyen sorunlardan bir tanesi Orta Doğu sorunudur. Yani Filistin-İsrail probleminin çözümüdür. İki devletli çözümün dışındaki hiçbir çözüm Orta Doğu'ya barış, huzur getirmez.

Bugün ABD yönetiminin yanlış kararıyla cesaret bulan İsrail'in bu saldırgan tutumundan vazgeçmesi ve bir an önce iki devletli çözüme geri dönülmesi gerekiyor. Türkiye olarak böyle bir süreci tam olarak destekleyeceğimizi vurgulamak isterim.

FRANSA'YA TEPKİ

Soykırım ve tarih konusunda Türkiye'ye ders verebilecek en son ülke Fransa'dır. Çünkü Ruanda'da, Cezayir'de olanları unutmadık. Fransa kendi karanlık tarihine baksın, Türkiye'ye ders vermeye kalkmasın."

KILIÇDAROĞLU'NDAN TEPKİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Fransa'ya tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, 24 Nisan’ı 'Ermeni soykırımını anma günü' ilan etmesi asla kabul edilemez! Türkiye ile Ermenistan arasındaki sorunların çözümü üçüncü ülkelerin haddini aşan müdahaleleriyle değil, kendi aralarındaki diyalogla mümkündür."

ulusal.com.tr

2010'daki Polislikten Komiserliğe Geçiş Sınav sorularının çalınmasına ilişkin FETÖ soruşturması: Onlarca gözaltı Gündem YSK verilerine göre Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki son oy farkı belli oldu Gündem Yeni seçim hazırlığı mı yapılıyor? İşte İsmail Koncuk'un paylaştığı o belge Gündem HSK'dan Rabia Naz Vatan incelemesi Gündem