Avrupa ülkelerinde Kovid-19 ölümleri artıyor

Avrupa'da ölüm ve vaka sayıları artıyor. İtalya’da bir günde koronavirüsten 250 kişi öldü. Fransa'da ise salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 79'a çıktı. Yunanistan'da ikinci ölüm yaşandı. Ekvador'da da ilk ölüm gerçekleşti. Öte yandan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, sınırlarını kapattı.

Abone ol

Koronavirüs Avrupa’yı sarmış durumda. En ağır bilanço ise İtalya’da yaşanıyor.

İtalya’da ölü sayısı düne göre 250 kişi daha arttı. Toplam bin 266 kişi yaşamını yitirdi. Ülkede, 3 hafta önce patlak veren Kovid-19, 14 bin 955 kişiye bulaşmış durumda. Buna ölenler ve iyileşenler de dahil edildiğinde sayı 17 bin 660’ya ulaşıyor.

İtalya Yüksek Sağlık Kurumu Başkanı Silvio Brusaferro hayatını kaybedenlerin ortalama yaşının 80 olduğunu bildirdi.

Fransa'da ise salgınında ölenlerin sayısı 79'a, enfekte sayısı 3 bin 661'e yükseldi. Hastalardan 154'ü yoğun bakımda tedavi görüyor.

Bu arada başkent Paris'in önemli simgelerinden Eyfel Kulesi, salgın nedeniyle yeni bir duyuruya kadar ziyarete kapatıldı.

Yunanistan'da koronavirüsten 1 kişi daha öldü. Ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye yükseldi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ise Bakanlar Kurulu toplantısı yapıldı. Önemli kararlar alındı.

Açıklamada 14 Mart'tan itibaren 1 Nisan'a kadar Türkiye dahil tüm ülkelerden, KKTC'ye giriş ve çıkışlar yasaklandığı belirtildi.

Öte yandan Ekvador'da da yeni tip koronavirüs nedeniyle 70 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetti. Latin Amerika ülkesinde vaka sayısı 23…

Fransa'da bir futbolcuda koronavirüs tespit edildi Dünya İran'da günde 6 bin kişiye Kovid-19 testi yapılıyor Dünya Irak'ta ABD üssü ikinci kez vuruldu Dünya Moritanya’da ilk koronavirüs vakası görüldü Dünya