Yaz kararnamesine itirazla, 113 hâkim ve savcının görev yeri değişti

Hâkimler ve Savılar Yüksek Kurulu, çıkardığı yeni bir karanameyle 113 hâkim ve savcının görev yerini değiştirdi. Görev yeri değiştirilen isimlerin şifreleri de belli oldu. "Poyrazköy", "Amirallere suikast" ve "Kafes Eylem planları" gibi tertip davalara bakan Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, tenzili rütbe ile düz hakim yapıldı.

Abone ol

Çıkardığı 2016 Yaz Kararnamesi ile 3 bin 746 hakim ve savcının görev yerini değiştiren Hakimler ve Savılar Yüksek Kurulu, yeni bir kararname daha çıkardı.

Yeni kararname, 6 Haziran tarihinde çıkartılan yaz kararnamesine ilişkin yapılan mazeret ve yeniden inceleme başvurularının dikkate alınmasıyla hazırlandı.

Buna göre, 6'sı idari, 107'si adli olmak üzere toplam 113 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Habertürk gazetesinin haberine göre, görev yeri değiştirilen isimlerin şifreleri de ortaya çıktı.

Önceki kararname ile İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na atanan Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, yeni kararname ile tenzili rütbe verilerek İstanbul Bakırköy'e düz hâkim yapıldı. Rütbesi düşürülen Yılmazabdurrahmanoğlu, "Poyrazköy", "Amirallere suikast" ve "Kafes Eylem planları" gibi kumpas davalarına bakmıştı.

Mart ayında yayımlanan istinaf kararnamesi ile İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığı'na atanan Hakim Hamdi Çiftçi de rütbesini kaybeden isimlerden oldu. Çiftçi, yeni kararname ile İzmir Karşıyaka'ya düz hakim olarak atandı. Böylece Çiftçi, istinafta fiilen göreve başlamadan tekrar ilk derece hakimliğine dönmüş oldu.

Kararname ile Ankara Adliyesi'nde de değişiklik yapıldı. "2010 KPSS" ve "Böcek" davalarına bakan, aynı zamanda terör ve örgütlü suçlara da bakmakla yetkili Ankara 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na Hüsamettin Otçu atandı.

"Çarşı" grubuna Haziran halk ayaklanması eylemleri nedeniyle "Darbeye teşebbüs" davası açan Savcı Adem Meral de terfi alanlar arasında. Meral, İstanbul Küçükçekmece Başsavcıvekilliği'ne atandı.

Kararname ile bazı illerin de başsavcıları değiştirildi. Buna göre, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'na getirildi. Hatay'a ise, Elazığ Başsavcısı Ahmet Tekne görevlendirildi.

ulusalkanal.com.tr

Bayramda hava nasıl olacak Gündem İstanbul Beylikdüzü'nde 15 bin kişi aynı iftar sofrasında buluştu Gündem Genelkurmay Başkanı, 21 ilden gelen korucularla iftarda buluştu Gündem MHP'li muhaliflerden 'beşinci parti' açıklaması Gündem