Vatan Partisi Avustralya Temsilciliği'nden Sydney'de tanışma toplantısı

Vatan Partisi Avustralya Temsilciliği Melbourne’dan sonra Sydney’de de Türk toplumuyla tanışma toplantısı yaptı

Abone ol

19 Nisan Pazar günü Vatan Partisi Avustralya Girişimi’nin topluma açık 2. Toplantısı Sydney’de gerçekleşti. Yaklaşık 35 kişinin katıldığı toplantıda, Vatan Partisi’nin son kurultay görüntüleri yanında Parti Tarihi çeşitli görsellerle anlatıldı. Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek’in Avustralya’daki Türk toplumuna görüntülü mesajı aktarıldı.

Toplantıda katılımcılar yurtdışında verilen oyların Türkiye’ye iletilmesi ve sayımı gibi konularda kaygılarını dile getirdiler. Yaklaşan seçimlerde partilerin politikaları ve olası senaryolar, Vatan Partisi’nin özellikle ekonomi, eğitim, kürt ve Alevi toplumunun demokratik ve kültürel politikaları konularında karşılıklı görüş ve öneriler dile getirildi.

Bunların yanısıra, 24 Nisan tarihinde Sydney ve Melbourne Başkonsolosluğu önünde bazı Ermeni gruplar tarafından yapılacak olan gösterilere karşı nasıl bir eylem planı yapılacağı ve 1915 Belgeselinin gösterimi ve dağıtımı konuları görüşüldü.

Halen üye olanların dışında 6 kişi üye oldu. 29 Mart 2015 tarihinde Melbourne’da düzenlenen toplantıda 25 kişi Vatan Partisi’ne üye olmuştu. Katılımcıların hemen tümü iletişim içinde olmak ve katkı sağlamak isteklerini belirttiler.

ulusalkanal.com.tr

Saldırılar durduruldu Dünya Sınırda çatışma: 5 Ermenistan askeri öldü Dünya Irak'ta patlama Dünya Suudi Kralı kara birliklerine hazır ol emri verdi Dünya